logo

Haziran Normalleşme Kısıtlamasında Muafiyet Listesi Açıklandı

Haziran Normalleşme Kısıtlamasında Muafiyet Listesi Açıklandı

1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren başlanan kademeli normalleşmede 2. Aşama tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamada muaf olan kurum, işletme ve kişiler açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçişleri Bakanlığı 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’ten itibaren uygulamasına başlanan kademeli normalleşmede 2. Aşama tedbirlerinin yer aldığı “Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi” yayımlandı.

KISITLAMADA MUAFİYET UYGULANACAK OLAN KURUM, İŞLETME VE KİŞİLER

“Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi” kapsamında 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’ten itibaren başlayan ve 1 Temmuz güne kadar devam edecek kısıtlama uygulamalarında muafiyet uygulanacak olan kurum, işletme ve kişiler “Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi” ile açıklandı.

PAZAR GÜNÜNÜN TAMAMINI KAPSAYACAK KISITLAMA

Haziran ayında kademeli normalleşme döneminin ikinci aşamasında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00 – ¬05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

ÜRETİM, İMALAT, TEDARİK VE LOJİSTİK ZİNCİRLERİ, SAĞLIK, TARIM VE ORMAN FAALİYETLERİ

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla listede açıklanan yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

MUAFİYET ZAMAN VE GÜZERGÂH İLE SINIRLI

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, 14.12.2020 tarih ve 20799 sayılı Genelgede açıkça belirtildiği şekilde muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergâh ile sınırlı olup aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari/adli yaptırımlara konu edilecek.

“ÇALIŞMA İZNİ GÖREV BELGESİNİ” İBRAZ ETMEK ZORUNLU

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan iş yeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişiler yapılan denetimlerde 29.04.2021 tarih ve 7705 sayılı Genelgemiz çerçevesinde e-Devlet platformunda yeralan İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden alınan “çalışma izni görev belgesini” ibraz etmek zorundadırlar.

ALT İŞVEREN MUAFİYETTE İŞVEREN İLE ÇALIŞANIN BEYANI/TAAHHÜDÜ

NACE kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir iş yerinde görev yapmasına rağmen alt işverenin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle görev belgesi alınamaması veya erişim hatası gibi durumlarda örneği bahse konu genelge ekinde yer alan ve işveren ile çalışanın beyanı/taahhüdüyle manuel doldurularak imza altına alınan “çalışma izni görev belgesi formu” da denetimlerde ibraz edilebilecektir.

İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI İLE SINIRLI MUAFİYET

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecekler.

“Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi” ile açıklanan muafiyet uygulanacak kurum, işletme ve kişilerin listesi:

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ