logo

‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ Sosyal Medyayı Salladı

‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ Sosyal Medyayı Salladı

23 Haziran’da yenilenen İstanbul seçiminde farkı 800 bine çıkaran Ekrem İmamoğlu’na en büyük destek, 40 günde 800 bin üyeye ulaşan “Her Şey Güzel Olacak” sayfasından geldi.

İmamoğlu, İstanbul’u; Erkan Ersin, sosyal medyayı salladı!

23 Haziran’da yenilenen İstanbul seçimlerinde oy farkını yaklaşık 800 bine çıkarak Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u ve Türkiye’yi; 40 günde 800 bin üyeye ulaşan “Her Şey Güzel Olacak” adlı sayfa ise sosyal medyayı salladı.

TÜRKİYE’DE KUTUPLAŞMANIN SEBEBİ, SİYASETTEKİ DİL

Türkiye’de maalesef bir kutuplaşma hakim ve bunun tek sebebi, siyasetteki dil. İnsanlar, sevgi, saygı ve hoşgörü diline hasret kaldı maalesef. Bu kutuplaşma, medyada da kendini gösteriyor ancak oradaki kutuplaşma biraz daha farklı. Havuzdan beslenenler ile gazetecilik yapanlar ayrılmış durumda.

MEDYA TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ SORUNLARINI GÖRMÜYOR

Medyadaki kutuplaşmada ağırlık, havuzdan nemalananlarda. Havuz medyası, Türkiye’nin önemli sorunlarını görmüyor çoğu kez, seçim zamanları ise iktidarın rakiplerine yeterince yer vermiyor. Yer verdiğinde ise ya konuları saptırıyor ya tuzak sorulara yöneliyor.

İMAMOĞLU’NUN SESİNİ DAHA FAZLA DUYURDU

İşte burada devreye sosyal medyanın, yandaş medyanın algısını kıran gücü giriyor. İstanbul seçimlerinde bu güç devreye girdi. İmamoğlu aleyhine yapılan yayınlar, sosyal medyadaki dev sayfalarda aklandı. İmamoğlu’nun sesini daha fazla duyurması sağlandı.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK” BAŞI ÇEKTİ

O sayfalarda başı çeken ise “Her Şey Çok Güzel Olacak” adlı sayfa oldu. Bir çocuğun dilinden dökülen bu cümle, CHP Genel Merkezi’ne yakın isimlerden biri olan Erkan Ersin tarafından 40 gün kadar önce Facebook sayfasına dönüştürüldü. Sonrasında benzer isimlerle sayfalar kuruldu ancak 40 günde 773 bin 330 üyeye ulaşan bu sayfa, seçim sürecinin en etkili sayfası olmayı başardı.

800 BİNE YAKIN FARK, 800 BİNE YAKIN TAKİPÇİ

Erkan Ersin, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı, sosyal medya sorumlusu Kaan Akın ve diğer gönüllü dostları ile bu sayfayı 7/24 aktif bir şekilde kullanarak, İmamoğlu’nun adeta halka ulaşan sesi oldu. Özellikle Kaan Akın’ın, bu konuda desteği büyüktü. İmamoğlu’nun açıklamaları bu sayfada canlı yayınlarla aktarıldı, gittiği etkinlikler, saha çalışmaları, oralarda yaşadığı ikili diyaloglar bu sayfa ile duyuruldu. Pek çok medya kuruluşu, bu sayfa sayesinde İmamoğlu ile ilgili haberlere ulaştı. Ersin ve arkadaşları, gönüllü olarak İmamoğlu’nun seçim çalışmasına en büyük katkıyı sunan ekipti.

800 BİNLE EKREM İMAMOĞLU İSTANBUL’U, ERKAN ERSİN SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Ve sonuç; Ekrem İmamoğlu 800 bine yakın oy farkıyla İstanbul’u ve Türkiye’yi; Erkan Ersin ve dostları ise takipçi sayısı 800 bine yaklaşan “Her Şey Çok Güzel Olacak” adlı sayfa ile sosyal medyayı sallamayı başardı. Bu sayfanın aktifliğini koruması, daha da büyümesi ve ilerleyen süreçte de hem İmamoğlu’nun, hem de Türkiye genelinde muhalefetin sesi olması bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ