logo

İBB 2022 – 2023 Üniversiteli Burs Başvuru Sonuçları

İBB 2022 – 2023 Üniversiteli Burs Başvuru Sonuçları

2022-23 eğitim öğretim yılı için burs başvurusu yapan lisans ve ön lisans üniversite öğrencilerine, İBB tarafından yapılacak burs yardımı başvuru sonuçları açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

2021 yılı yıl kasım ayında açıklanan İBB burs başvuru sonuçları, 2022-23 eğitim öğretim yılı başvuru sonuçları 2022 Aralık ayı sonunda açıklandı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bur ödemelerinin yapıldığını sosyal medyadaki “4.500 TL’lik Genç Üniversiteli Eğitim Desteği’nin ilk taksiti olan 2.250 TL’yi hesaplarınıza bugün yatırıyoruz. Kriterlere uyan tüm öğrencilere bu desteği sağladık. Unutmayın İstanbul hep sizin yanınızda.” Paylaşımıyla duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2022-23 eğitim öğretim yılı için burs başvurusu yapan lisans ve ön lisans öğrencileri sonuçları açıklandı. İBB tarafından 2022-23 eğitim öğretim yılı için 4 bin 500 TL olarak belirlenen burslar 2 taksit şeklinde hesaplara yatırılacak.

İBB BURS BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA

İBB burs başvuru sonuçları nasıl sorgulanır?

2022-23 eğitim öğretim yılı İBB burs başvuru sonuçlarını sorgulamak isteyen öğrenciler, sonuçlara https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/Sonuc adresinden ulaşabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, burs ödemeleri öğrenci hesaplarına toplamda 2 dönemde 4.500 TL yatırılacak.

Başvuruları kabul edilen öğrenciler, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından SMS ile bilgilendirilecektir.

İBB bursu için başvuruda bulunan üniversite öğrencileri, T.C. kimlik numaraları ve doğum günü tarihleri ile sorgulama işlemlerini online olarak gerçekleştirebilecekler.

BURS HAKKI OLMAYACAK ÖĞRENCİLER

İBB burs başvurusunda; ön lisans ve lisans eğitimi açıktan sürdüren öğrenciler, yurtdışında eğitim alanlar, ücretli değişim programında bulunanlar, 25 yaşından büyükler, öğrenim görürken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar, hüküm giyenler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri burslardan yararlanamıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ