logo

İBB Başkan Vekili Vali Ali Yerlikaya Görevine Başladı

İBB Başkan Vekili Vali Ali Yerlikaya Görevine Başladı

YSK (Yüksek Seçim Kurulu)’nın iptal ve seçim tekrarı kararıyla mazbatasını aldığı Ekrem İmamoğlu’nun yerine İBB Başkan Vekilliğine atanan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,  görevine itibariyle başladı.

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçiminin iptali ve tekrarı kararı ile birlikte 31 Mart Yerel Seçimi sonrası mazbatası alın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerine seçim sonuçlanana kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını vekaleten yürütmek üzer İstanbul Valisi Ai Yerlikaya atandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevine bugün itibariyle başladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 06 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararı aldı. Karar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Yerlikaya, 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak seçimlere kadar yürüteceği İBB Başkan Vekilliği görevine bugün itibariyle başladı.

İstanbul Valisi Yerlikaya’yı, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası’na gelişinde Genel Sekreter Hayri Baraçlı, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu ve diğer yöneticiler karşıladı.Başkanlık makamında yetkililerle bir süre sohbet eden Vali Yerlikaya, 23 Haziran Pazar günü yapılacak seçime kadar İstanbullulara hizmet etmek için gereken gayretin gösterileceğine inandığını bildirerek, bütün belediye personeline çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabında yapılan paylaşımla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını vekaleten atanan İstanbul Valisi Ai Yerlikaya’nın göreve başladığı; “İçişleri Bakanlığı tarafından 23 Haziran 2019 tarihine kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, görevine bugün itibariyle başladı.” İfadeler ile duyuruldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ