logo

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Askıda Fatura’ Devam Ediyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Askıda Fatura’ Devam Ediyor

“Askıda Fatura” uygulamasının devam ettiğini kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “160 binden fazla fatura ödendi. Ödenen faturaların toplamı 22 milyon lirayı geçti” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

22 milyon 365 bin 160 TL toplam ödenen fatura tutarına ulaşan İBB “Askıda Fatura” uygulamasında askıdan alınan ödenen fatura sayısı 164 bin 342 adet olurken, halen ödenecek 83 bin 946 fatura askıda bekliyor.

İBB MECLİSİNDE AK PARTİ VE MHP GRUPLARININ KARARI

İBB Meclisinde Ak Parti ve MHP gruplarının oyları ile alına karar gereği sosyal yardım başvurusu alamadıklarının altını çizen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “İSKİ ve İGDAŞ faturaları için düzenlediğimiz ‘Askıda Fatura’ dayanışması devam edecek. Sosyal yardım formu sadece ‘Askıda Fatura’ dayanışması için doldurulacaktır.” Dedi.

“ASKIDA FATURA” UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

İBB Meclisinde AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla alınan sosyal yardımlarla ilgili karar doğrultusunda müracaatları tespiti için yeni, yardım talebi almayı durdurduğunu açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Askıda Fatura” uygulamasının devam ettiğini söyledi.

ÖDENEN FATURALARIN TOPLAMI 22 MİLYON LİRADAN FAZLA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasında, “İBB’nin, bir başka dayanışma uygulaması olan “Askıda Fatura” uygulaması ise devam edecek. İhtiyaç sahibi ailelerin İSKİ ve İGDAŞ faturalarını bıraktığı sistemde bugüne kadar 160 binden fazla fatura ödendi. Ödenen faturaların toplamı 22 milyon liradan fazla. İhtiyaç sahibi İstanbullular bu uygulamadan yararlanmak için sosyal yardım formu doldurmaya devam edebilecekler.” İfadelerine yer verdi.

ASKIDA FATURA UYGULAMASI:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun devam ettiğini duyurduğu “Askıda Fatura” uygulaması ayrıntıları:

Buraya askıda fatura bırakan ihtiyaç sahipleri, hane içi kişi başı geliri 775 Tl ve altı olduğunu sosinc.ibb.gov.tr adresine online başvuru esnasında beyan eden vatandaşlarımız olup, bu rakamın üzerinde geliri olanların askıya fatura bırakmaları mümkün değildir.

Yeni ihtiyaç sahiplerinin listeye girmesi nedeniyle, aşamalı olarak yeni faturalar da sisteme eklenmektedir.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yardımlara yalnızca aracılık yapmakta olup, siz yardımsever dostlar doğrudan yardıma muhtaç kişinin faturasını ilgili kurumuna ödemektesiniz. Ödemeleri kabul eden kurumun veya ödemeye aracılık eden kurumun işlemlerinde zaman zaman aksamalar olabileceğinden, yarım kalan ödeme işlemlerinizi tekrarlamanızı öneriyoruz.

Tüm zorlukları yenmeyi Birlikte Başaracağız!

ASKIDA FATURA UYGULAMASINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ