logo

İBB Başkanı İmamoğlu, ‘39 İlçenin Dönüşüm Sorunları Tespit Edilecek’

İBB Başkanı İmamoğlu, ‘39 İlçenin Dönüşüm Sorunları Tespit Edilecek’

Dönüşüm çalışmalarını paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’daki 39 ilçenin mülkiyet, dönüşüm ve deprem sorunlu yapılarının mahalle mahalle tespit edileceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bu güne kadar Bayrampaşa, Eyüp, Ümraniye ve Maltepe ilçelerinde kentsel dönüşümle ilgili saha çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki 39 ilçenin mülkiyet, dönüşüm ve deprem sorunlu yapılarının mahalle mahalle tespit edileceğini söyledi.

EKİBİMİZ MALTEPE’DE 7 MAHALLEDE DETAYLI İNCELEME YAPTI

Bayrampaşa, Ümraniye ve Maltepe ilçelerinde saha çalışmalarını yürüten“İBB Kentsel Dönüşüm Masası”  ekiplerinin son olarak Maltepe ilçesinde çalıştıklarını kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapılan çalışma ile ilgili, “İstanbul’daki 39 ilçenin mülkiyet, dönüşüm ve deprem sorunlu yapılarını mahalle mahalle istişare ederek tespit ediyoruz. Uzman ve yetkili ekibimiz Maltepe’de 7 mahallede detaylı inceleme yaptı.” İfadelerini kullandı.

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

İstanbul'daki 39 ilçenin mülkiyet, dönüşüm ve deprem sorunlu yapılarını mahalle mahalle istişare ederek tespit ediyoruz. Uzman ve yetkili ekibimiz Maltepe’de 7 mahallede detaylı inceleme yaptı.

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 2 Temmuz 2020 Perşembe

“KENTSEL DÖNÜŞÜM MASASI” HİZMETE BAŞLADI

İstanbul’un ilçelerinde mülkiyet, dönüşüm sorunu olan mahallelerinde incelemeler yapılarak çözüm üretmek üzere “Kentsel Dönüşüm Masası” hizmete başladığını kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un en acil ve önemli konularından biri deprem. Uzun yıllardır bu korkuyla yaşayan İstanbullular için kentsel dönüşüm sürecini hızlandırıyoruz. Hukukçusundan mühendisine, mimarından şehir plancısına; uzmanların yer aldığı “Kentsel Dönüşüm Masası” hizmete başladı.” Dedi.

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ..

İstanbullularla İBB arasında kentsel dönüşüm konularında bir uzlaşı ortamı oluşturacak “Kentsel Dönüşüm Masası” hizmete başladı.

HEDEF 2023 -Ekrem İmamoğlu_CHP- paylaştı: 1 Temmuz 2020 Çarşamba

HİSSE SAHİBİNİN PROJEDEKİ HİSSESİ ve YERİNİ ÖĞRENECEK

Tayfun Kahraman “İBB Kentsel Dönüşüm Masası” ile ilgili açıklamasında; “İstanbullularla İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında uzlaşı ortamında hazırlanan kentsel dönüşüm projesinde hisse sahibinin yeri neresidir? Hisse sahibinin projedeki hissesi nedir? Bunlar da öğrenebileceğiniz bir alan olacak burası. Hukukçular, Mühendisler, Mimar ve şehir plancısı arkadaşlarımız var. Kendi alanları ile ilgili çözüm üretmekle mükellefler.” İfadelerine yer verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ RANT DEĞİL, AFETE HAZIRLIK ODAKLI YAPIYORUZ

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, yaptıkları çalışma ile ilgili, “Yılların unutulmuş mahallelerinin sesini dinliyor; sağlıklı ve güvenli yapılar için ortak akılla çözümler üretiyoruz. Kentsel dönüşümü rant değil afete hazırlık odaklı yapıyoruz.” Dedi.

EYÜP, BAYRAMPAŞA, ÜMRANİYE, MALTEPE: ÇALIŞMADA 39 İLÇEDE YAPILACAK

39 ilçede yürütülen, Bayrampaşa’dan sonra 5.durak olan Ümraniye incelemeleri sırasında açıklama yapan Tayfun Kahraman, açıklamasında “Kentsel dönüşümü afet odaklı bir dönüşüme endekslemiş durumdayız, biz kimsenin rantını beklemiyoruz. Bizim bütün derdimiz İstanbulluların olması muhtemel bir İstanbul Depreminde yapılarının güvenli olduğunu bilmeleri.” Dedi.

DEPREMLE İLGİLİ PROBLEMLERİ VATANDAŞLARIN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEK

“Depremle ilgili problemleri olan, binalarının depreme dayanıksız olduğunu bilen bütün vatandaşların problemlerini çözmek için tespitlerde bulunuyoruz” diyen, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman,  vatandaşlarla Büyükşehir Belediyesinin ilgili kurumları, daire başkanlıkları, iştirakleri ile çözüm önerilerini masaya yatırıp, koordinasyon toplantıları yapıyoruz. Tüm gerekli adımlar, gerekli çalışmalar yerinde görülerek; vatandaşla bizzat iletişime geçilerek çözüm noktasında bir çaba gösteriliyor.

Çok önemli bir depremin kapıda olduğunu söyleyen vatandaşlar, Büyükşehir’in bu çalışmalarını, kalabalık ekiple gelerek bu çalışmayı yürütmelerinin kendilerini rahatlattığını söylüyor.  Umutlarını güçlendiğini kaydeden vatandaşlar, iyi şeyler olacağını umut ettiklerini ifade ediyorlar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ