logo

İBB Başkanı İmamoğlu, Deprem Açıklaması Yaptı   

İBB Başkanı İmamoğlu, Deprem Açıklaması Yaptı   

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki deprem konusunda AKOM’un teyakkuz halinde olduğunu, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki deprem konusunda AKOM’un teyakkuz halinde olduğunu, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmadığını bildirdi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da kendilerine ulaşan bir can veya mal kaybı bilgisi olmadığını belirtti.

Twitter hesabından İstanbul’daki depreme ilişkin açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 kilometre derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil.” İfadelerini kaydetti.

Depremle ilgili yeni gelişmeleri açıklıyorum.

Depremle ilgili yeni gelişmeleri açıklıyorum.

Gepostet von Ekrem İmamoğlu am Donnerstag, 26. September 2019

Avcılar ve Sarıyer’deki minarelerin üst noktasındaki devrilmenin dışında yapı yıkımlarıyla ilgili ihbarların asılsız çıktığını bildiren İmamoğlu, “Bunlar bizi sevindiren haberler. Elbette ki deprem İstanbul’un bir gerçeği, doğanın bir gerçeği… Hepimiz biliyoruz deprem tek başına insan öldürmüyor, ihmal öldürüyor. Depreme hazırlık yapılmazsa ve binalarımızla ilgili sıkıntılar can kaybına sebep oluyor. Temenni ediyoruz ki en hızlı şekilde İstanbul’a hep birlikte müdahale edeceğiz.” diye konuştu.

İSTANBUL’DA RİSKLİ BİNA SAYISI HEPİMİZİ RAHATSIZ ETMEKTE

İstanbul’da 20 yılı aşkındır deprem konusunda herkesin teyakkuzda olduğunu belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kaydetti:
“Ne yazık ki, İstanbul’da riskli bina sayısı hepimizi rahatsız etmekte. Bu konu da göreve gelir gelmez başladığımız alanlardan birisi. En üst mesele olduğunu, seferberlik meselesi olduğunu, milli bir mesele olduğunu ve bu süreci hep beraber konuşmak zorunda olduğumuzu devletimizin en üst kademeleriyle, belediyelerimiz her aşamasında bu süreci en ciddiye alacak şekilde ve kesinlikle hiçbir taviz vermeksizin kararlı olarak süreci tamir etmek zorunda olduğumuzu hep ifade ettim. Elbette bu hazırlığı yapacağız, afet bilincini geliştireceğiz, ciddi eğitimlerimiz olacak. İstanbul’da afete hazırlık noktasında hazırladığımız uygulamayı devreye almak için çalışmalarımız bitmek üzere.”

İSTANBUL’DA YENİ 859 ADET DEPREM TOPLANMA YERİ TESPİT ETTİK

AKOM’da teyakkuzda olduklarını, İGDAŞ, İSKİ ve diğer iştiraklerin de sürece müdahale edecek şekilde hazır bulunduğunu ifade eden İmamoğlu, “İstanbul’da afete hazırlık noktasında hazırladığımız uygulamayı devreye almak için çalışmalarımız bitmek üzere. İstanbul’da yeni 859 adet deprem toplanma yeri tespit ettik. Bu konuda hazır olanlar var, olmayanlar var. Bunların hazırlık çalışmalarını yapacağız. İstanbul’un merkezi ilçelerinde Fatih’ten Şişli’ye, Beyoğlu’na, Beşiktaş’a, Üsküdar’a, Kadıköy’e varıncaya kadar çalışmalarımız var. Bütün bunlar bir yana bugün ciddi bir ikaz almış durumundayız. Bu ikazı milletçe değerlendirmekle mesulüz. Sevinçliyiz ki can kaybımız yok, ciddi anlamda yaralanma ihbarı yok.” Şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ