logo

19 Şubat 2015

İBB Çocuk Meclisi Başkanı Ataşehirli Alara Tuncer

İBB Çocuk Meclisi Başkanı Ataşehirli Alara Tuncer

alara_ibb_cocuk_meclisiİBB Çocuk Meclisi Genel Kurulu’nda yapılan seçimle Ataşehir’den Alara Tuncer oy çokluğu ile 5. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı oldu. İBB Çocuk Meclisi Başkanı Ataşehirli Alara Tuncer

İBB Çocuk Meclisi 5. Dönem 1. Genel Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.  İstanbul’un dört bir yanından 8 – 15 yaş arası çocukların katılımıyla yapılan Genel Kurul’da yeni dönem Çocuk Meclisi Başkanı seçildi. 21 adayın yarıştığı seçimde Ataşehir’den Alara Tuncer oy çokluğu ile 5. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı oldu.

İstanbul Büyükşehir Şehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Meclisi’nde bu hafta sonunda genel kurul heyecanı yaşandı. Genel kurul için 39 ilçe belediyesine resmi yazı ile yapılan davet sonucunda gelen yaklaşık 300 çocuk İBB meclis salonunda bir araya geldi.

21 Başkan adayı projelerini anlattı

Genel kurulda ilk olarak Semagül Çakır’ın Başkanlığı’nda faaliyet yürüten 4. Dönem Çocuk Meclisi’nin faaliyetlerini içeren sunumun gösterimi yapıldı, ardından yeni dönem için başkan adayı olan 21 çocuk projelerini anlatmak ve seçmenlerinden oy istemek üzere kürsüye geldi. 8 – 15 yaş arasındaki çocuklardan oluşan Çocuk Meclisi seçimlerini aileler de heyecanla izlerken programa İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ve İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş da katıldı.

İstanbul’da çocuk olmak

Genel kurulda seçim öncesinde kürsüye gelerek veda konuşması yapan İBB Çocuk Meclisi 4. Dönem Başkanı Semagül Çakır İstanbul’da yaşamanın ayrı bir şans olduğunu dile getirdi. “İstanbul’da çocuk olmanın keyfi bambaşka” diyen Çakır, “İstediğimiz zaman park ve bahçelerde oynayabilir, istediğimiz tiyatroya gidebilir, sağlıklı olmak için spor yapabilir ya da onlarca kültürel ve tarihi mekanı doyasıya gezebiliriz. Bize bu imkanları sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a ve ekibine sonsuz teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Ağırbaş: Gençlik Meclisi’ni sizlere emanet edeceğiz

Genel kurula katılan İBB Gençlik Meclisi Samed Ağırbaş ise  29 Ekim 2014 tarihinde göreve geldiğini belirterek Gençlik Meclisinin önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Çalışmaları hakkında bilgi veren Ağırbaş şunları söyledi: “ İBB Çocuk Meclisi’nde edineceğiniz tecrübeler çok önemli.  Gençlik Meclisi’ni, bugün yeni başkanının seçileceği Çocuk Meclisimizin üyelerine emanet edeceğiz. Sizler ve bizler kendimizi ne kadar iyi geliştirirsek bu güzel şehir için o kadar başarılı ve önemli işler yaparız.”

alara_ibb_cocuk_meclisi-

İBB Çocuklar için gece gündüz çalışıyor

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ayhan Kep ise çocuklara daha güzel bir İstanbul bırakmak için çalıştıklarını belirtti. Konuşmasında “her yaşın ayrı bir güzelliği ve önemi var” ifadelerine yer veren Kep, “Sizler bugün çocukluğunuzu yaşarken bizler de size rahatça oynayabileceğiniz, kaliteli zaman geçirebileceğiniz, sporla büyüyerek sağlıklı bireyler olarak yetişebileceğiniz güvenli ve temiz alanlar oluşturuyoruz. Sizlere gelecekte daha iyi bir İstanbul bırakmak için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın talimatları ve destekleri ile gece gündüz çalışıyoruz. Sizin düşünceleriniz, hisleriniz, talepleriniz ve projeleriniz bizim için çok önemli” dedi.

Seçimler şeffaf bir ortamda yapıldı

Konuşmaların ardından İBB Çocuk Meclisi’nin 5. dönem başkanını ve divan üyelerini seçmek için oylama yapıldı. Açık oylama usulü ile son derece şeffaf bir ortamda yapılan seçimlerde Ataşehir ilçesinden gelen Alara Tuncer İBB Çocuk Meclisi’nin yeni başkanı seçil görevini 4. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Semagül Çakır’dan devraldı.  Çekilişle salonda bulunan üç çocuğa, çalışmalarından dolayı Semagül Çakır’a ve yeni başkan Alara Tuncer’e tablet bilgisayar hediye edildi. Ayrıca genel kurula katılan tüm çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi. Yeni dönem Çocuk Meclisi Başkanı’nın konuşmasının ardından yapılan kokteyl ile genel kurul sona erdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Meclisi temel olarak; katılımcı bir anlayışla çocukların problemlerini, taleplerini ifade etmelerinde ve çözüm yolları bulmalarında aktif rol almalarını amaçlıyor ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütüyor. Çocuk meclisi bünyesinde çocuklar gerçekleştirdikleri faaliyetlerle, toplum kurallarına uygun hareket ederek çevresindekilerle iyi iletişim sağlamayı ve grup çalışması yürütmeyi öğreniyorlar.

İBB Çocuk Meclisi 5. Dönem Başkan ve Divan Üyelerinin isimleri:

AD-SOYAD                  GÖREVİ

ALARA TUNCER:       BAŞKAN

TOLGA EFE BÖLEK:  1. BAŞKAN VEKİLİ

SÜMEYRA SÖNMEZ:  2. BAŞKAN VEKİLİ

EBRA TATAR :         DİVAN ÜYESİ

AYSİMA ŞEVVAL:     DİVAN ÜYESİ

AYŞE BERİL KOCABAŞ:   DİVAN ÜYESİ

HİRA İKRA KANTAR:   DİVAN ÜYESİ

MUHAMMED EMİN KARACA: DİVAN ÜYESİ

ALİ ENES COŞKUN: DİVAN ÜYESİ

ŞEVVAL GÜNEY: DİVAN ÜYESİ

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ