logo

İBB Haliç’te Gözlenen Renk Değişikliğine Açıklık Getirdi

İBB Haliç’te Gözlenen Renk Değişikliğine Açıklık Getirdi

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden, eski kirliliğine ger döndüğü iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç’te gözlenen renk değişikliği ile ilgili açıklama geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Haliç’te gözlenen renk değişikliği ile ilgili açıklamasına bilimsel açıklama ile açıklık getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Algler tamamen doğal gelişmelerle oluşan yosunlardır, farklı renklerde olabilirler, bir süre sonra kendiliğinden yok olurlar, kirlilik değillerdir.” Bilgisini paylaştı.

Haliç’te yaşanan, günlerdir kirlilik olarak kamuoyuna sunulan olayın bir fitoplankton patlaması olduğunu kaydeden uzmanlar, yaşanan renk değişikliğinin kirlilik olmadığı iddia ediyor.

 Fitopianktonların fotosentez yapan mikroskobik canlılar olduğuna dikkat çekilen ve büyük çoğunluğu alglerden (yosunlardan) oluşan yapı olduğu ifade edilen uzmanlar, iddialarında Haliç’in bir kaç hafta içinde eski, normal haline döneceği belirtiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç’te gözlenen renk değişikliği ile ilgili açıklama:

Çevre Mühendisliği 101

‪Algler tamamen doğal gelişmelerle oluşan yosunlardır, farklı renklerde olabilirler, bir süre sonra kendiliğinden yok olurlar, kirlilik değillerdir.

‪Örnek: İstanbul Boğazı’nın zaman zaman turkuaz olması, Haliç’in yüzeyinin kırmızı olması.

‪Kaynak: Bilim

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Çevre Mühendisliği 101‬

Çevre Mühendisliği 101‬‪Algler tamamen doğal gelişmelerle oluşan yosunlardır, farklı renklerde olabilirler, bir süre sonra kendiliğinden yok olurlar, kirlilik değillerdir.‬‪Örnek: İstanbul Boğazı’nın zaman zaman turkuaz olması, Haliç’in yüzeyinin kırmızı olması ‬‪Kaynak: Bilim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi paylaştı: 14 Haziran 2020 Pazar

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ