logo

İBB Meclisi Grubu ‘İbrahim Özkan’ Kararı İYİ Parti’yi Karıştırdı, ‘İhraç’ İsteniyor

İBB Meclisi Grubu ‘İbrahim Özkan’ Kararı İYİ Parti’yi Karıştırdı, ‘İhraç’ İsteniyor

İstifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın meclis üyeleri tarafından tekrar seçilmesi İyi Parti yönetimini karıştırdı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Genel Başkan Meral Akşener‘in talebi doğrultusunda İBB Meclisi İyi Parti Grup başkan Vekilliği görevinden istifa eden İbrahim Özkan, oy çokluğuyla yeniden grup başkanvekilliğine seçildi.

İBRAHİM ÖZKAN’DAN, “HÜR VE MÜSTAKİL” GÖNDERMESİ

İBB Meclisi İYİ Parti Gurup Başkanvekili İbrahim Özkan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelerine yer verdi:
“Hür ve müstakil” bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim.

ÖZKAN, AKŞENER’İN İSTEĞİ ÜZERİNE İSTİFA ETMİŞTİ

İBB İyi parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, “Genel Başkan Meral Akşener’in talebi doğrultusunda İBB İyi Parti Grup başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum” demişti.

görevinden istifa eden İYİ Parti İBB Grup Başkanvekilliği İbrahim Özkan’ın tekrar Grup Başkanvekili seçilmesi İYİ Parti Genel Merkez ve İstanbul yönetimini karıştırdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in istemesi üzerine Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İyi parti gündemini karıştırdı.

İstifa eden İbrahim Özkan’ın İBB Meclis üyeleri tarafından yeniden Grup Başkanvekilliğine seçilmesi nedeniyle açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, “İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez” dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, İbrahim Özkan ile kararı alan meclis üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

İYİ PART İBB MECLİS ÜYELERİ VE İL BAŞKANI RESTLEŞMESİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in isteği üzerine partiden istifa eden İbrahim Özkan için, İBB Meclisi İYİ Partili üyelerden oy çokluğu ile göreve devam kararı çıktı. İBB İYİ Parti Meclisi üyeleri tarafından meclis grup odasında ‘Oy Çokluğu’ alınan kararla ile Akşener’in isteğinin tersine hamle yaptı ve İBB Grup Başkanvekili olarak yeniden İbrahim Özkan’ı seçti.

Karar sonrası devreye İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun girdi. Başkan Coşkun, Özkan’ı yeniden başkan seçen partililerin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

YÜCEL COŞKUN: TEAMÜLLERE AYKIRI, KABUL EDİLEMEZ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İYİ Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir. Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez. Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ