logo

İBB Meclisi Krediyi Onayladı, Dudullu-Bostancı Metro Başlıyor

İBB Meclisi Krediyi Onayladı, Dudullu-Bostancı Metro Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Mart ayı toplantılarının ikinci birleşiminde duran yatırımlardan Dudullu-Bostancı Metro kredisini onayladı, inşaat başlıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Mart ayı toplantılarının ikinci birleşiminde duran yatırımlara hız kazandıracak önemli kararlara imza attı.

İBB, son 2,5 yıldır yapımı duran ve Anadolu Yakası’nın 2 metrosunu birbirine entegre etmesi açısından çok önemli bir yatırım olan Dudullu-Bostancı Hattı İnşaatı’nda kullanılmak üzere 188 milyon 325 bin avro krediyi onayladı.

Böylece, 5 yıldır yapımı duran İnşaatının yapımına başlanacak Dudullu-Bostancı Metro Hattının  2021 yılının sonunda açılması planlanıyor.

Meclis üyelerinin oy birliğiyle alınan karala; Dudullu-Bostancı Metro İnşaatı’nda kullanılmak üzere 188 milyon 325 bin avro Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda kullanılmak üzere 98 milyon 632 bin avro, İBB Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi inşaatı için ise 150 milyon avro düşük faizli uzun vadeli dış kredi alınması onaylandı.

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, kararın uzun süredir duran yatırımların hız kazanması için çok önemli olduğunu belirterek, olumlu oy kullanan AK Parti, İYİ Parti ve MHP gruplarına teşekkür etti.

İBB, son 2,5 yıldır yapımı duran ve Anadolu Yakası’nın 2 metrosunu birbirine entegre etmesi açısından çok önemli bir yatırım olan Dudullu-Bostancı Hattı’nı, 2021 yılının sonunda açmayı planlıyor.

DUDULLU-BOSTANCI METRO HATTI, 5’İ ATAŞEHİR’DE 13 İSTASYON

Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy olmak üzere 4 İlçe sınırlarından geçecek olan 14.3 KM’lik  Dudullu-Bostancı Metro Hattı, 5’i Ataşehir’de 13 istasyon olacak. 21 dakika olan yolculuk süresinde, tek yöne saatte 45 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ