logo

İBB ve İSEM Ataşehir’de Engelliler ve Mevlana Etkinliği Düzenledi

İBB ve İSEM Ataşehir’de Engelliler ve Mevlana Etkinliği Düzenledi

isem_atasehirİstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) tarafından Ataşehir’de düzenlenen Dünya Engelliler Günü ve Mevlana Haftası Etkinlikleri düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ekiplerince Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konser Salonu’nda Dünya Engelliler Günü çerçevesinde ve Mevlana Haftası kapsamında halk oyunları, semazen gösterisi, İlahi ve Mehteran gurupları ile Türk Hal Müziği gurubu konserlerinin yer aldığı bir program düzenlendi.

İBB ve İSEM tarafından Ataşehir’de düzenlenen programa Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Eski AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Lokman Ayva, Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürü Yakup Alp, Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayları Nimetullah Topu, Sadi Özata, İlker Alkun, Gürbüz Kaya, Muharrem Ödemiş, Osman Arıkan, Engelli Meclis Üyesi Aday Adayı Fahri Kol ve  Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan, Ataşehir İlçe Tarım Müdürü Muhammet Ercik, Ak Parti Ataşehir İlçe yöneticileri ile çok sayıda Ataşehirli katıldı.

Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile açılan geceye İBB Engelliler Müdürlüğü Müzik Gurubu’nun seslendirdiği ilahilerden sonra programa İBB SUFİSEM Gurubu’nun semazen gösterisi ile devam edildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) adına açılış konuşması yapan Müdürü Bekir Köksal, Eski AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Lokman Ayva, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı’nın engelliler ile Mevlana’yı da içeren konuşmaları sonrası Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun yaptığı konuşma ile protokol konuşmaları tamamlandı.

Engellilerimiz Ailelerine Yük Olmaktan Çıktı

“Tüm engelleri aşmış kardeşlerimize ve onları yetiştiren ailelerine teşekkür ediyorum” diye konuşmasına başlayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, yakın zamana kadar, soysa devlet anlayışının uzak oluşundan kaynaklı olarak engelli yakını olduğunun altını çizip; “Halbuki bizlere emanet olan ve kendilerine karşı sorumluluklarımız bulunan bu kardeşlerimiz, Şükürler olsun ki; insana hizmeti merkeze alan, yaradılanı yaradandan ötürü seven, insana verilen değerin devleti yücelteceğine inanan anlayışın iş başına gelmesi ile insan ve dolayısıyla engellilere verilen değerler de artmıştır. Engelleri bir bir kaldırılarak hayata bağlanmaları sağlanmıştır. Belediyelerin destekleri ile becerilerini ortaya kayarak ve üstün başarıları ile ailelerinin övünç kaynağı haline gelmişlerdir” dedikten sonra, “Hükümetimizin mevzuat düzenlemeleri ve teşkilatımızın destekleri ile engellilerimiz ailelerine yük olmaktan çıkmıştır” diye tamamladı sözlerini.

“Engellilerin engelleri aşmasındaki gayreti yakından takip ediyoruz. Engellilerimizin engelleri aşmada denetim vazifesini en iyi şekilde yapacağız. Ataşehir’de müracaat makamıyız. Herkese kapımız açık. Buyursunlar gelsinler.” diyen ve Kaymakamlığın da engelli olduğunun altını çizen Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kaymakamlıktaki bu engeli en kısa zamanda kaldıracaklarının asansörü yaptıracaklarının sözünü verdi.

İBB Mehteran Gurubu’nun programı ile devam edilen gece İBB İSEM X Türk Halk Müziği Gurubu’nun konseri ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ