logo

İBB, ‘YENİ YATIRIMLAR YENİ ATILIMLAR’ SÜRECİNİ İÇERENKÖY’DEN BAŞLATTI

İBB, ‘YENİ YATIRIMLAR YENİ ATILIMLAR’ SÜRECİNİ İÇERENKÖY’DEN BAŞLATTI

İBB, ‘300 Günde 300 Proje’ maratonunun ardından, ‘Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar’ sürecini Ataçehir İçerenköy’den başlattı.

Sürecin ilk adımı, Ataşehir”deki ‘İçerenköy Spor Tesisi’nin yapımına başlanmasıyla atıldı.

KASIM 2024’TE TAMAMLANIYOR Mülkiyeti İBB’ye ait olan 5.088,47 metrekare arazide inşa edilecek İçerenköy Spor Tesisi otopark, kapalı yüzme havuzu ve fitness salonundan oluşacak. İçerenköy Spor Tesisi’ninKasım 2024’te tamamlanması planlanıyor.

Temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meselenin bazı alanlarda iktidar olmakta değil, iş yapma becerisinde olduğunu vurguladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İçerenköy Spor Tesisi’nin yapımını, “Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” başlığıyla başlattı. Bölge halkının spor ihtiyaçlarını karşılayacak tesisin temeli; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve CHP milletvekili Ali Gökçek’in katıldığı törenle atıldı.
Tören öncesinde, sırasıyla; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay, İlgezdi ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.
“Bahane üretmedik, iş ürettik” diyen İmamoğlu, “Burada mesele şudur: Sizin eğer bütçeniz temiz bir şekilde yönetiliyorsa, yani o bütçe el değmeden yönetiliyorsa, şeffaf bir şekilde yönetiliyorsa doğru yere akar, doğru hizmete akar. İş biter, vatandaş mutlu olur. Onun için iddiayla söylüyorum; bizim dönemimizde Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi, hiçbir dönemde olmadığı kadar bereketli bir bütçeye dönüşmüştür. O bereket, işe dönüşmüştür. Dönüşmeye devam ediyor. Aslında formülü net: Ortak aklın ve bilimin yolundan yürümek ve hizmetleri adaletli bir şekilde İstanbullulara sunmak” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ İBB YÖNETİMİNDEN RANDEVU ALAMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BİRİ DE BENDİM”
Kendisinden önce konuşan Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi’nin de dile getirdiği, önceki dönemde İBB’nin farklı parti belediyelerine yönelik partizanca tutumunu eleştiren İmamoğlu, “Ataşehir, ne yazık ki partizanca tutumun, uzun yıllar kurumlar arası diyaloğun koptuğu, ilişki dahi kurulamadığı, el dahi sıkılamadığı ilçelerden bir tanesi oldu. Bunların hiçbirisi bir hamasi cümle değildir. Hiçbirisi, inanın siyaseten hani bir yarış yapıyoruz da onun ifadesi asla değildir. Şimdi sadece Belediye Başkanımız çıkıp, ‘6,5 sene randevu alamadım’ derse, insanların aklından şüphe geçebilir. İnanın, Cumhuriyet Halk Partili olduğu için, AK Parti yönetiminde, aynı tutum ve davranışı hemen hemen bütün belediye başkanlarımız yaşadı ve gördü. O randevu alamayan belediye başkanlarından birisi de ben oldum kendi dönemimde. Çok acı bir durum” dedi.

İSTANBUL VALİSİ’NE ‘TOPLANTI’ TEŞEKKÜRÜ
Bu durumun hem insani hem de hizmet açısından değerli bir tavır olmadığına vurgu yapan İmamoğlu, “O bakımdan bunu deşifre ettik. Bugüne kadar her ortamda söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Bu doğru değil. Bundan vazgeçin. Bugün birisi iktidar, öbürüsü yerel yönetici, diğeri belediye başkanı, diğeri bakan, o bu şu fark etmez. Her durum ve davranışın, halka hizmet önceliği olmalı. Ben buraya, Valiliğin yaptığı bir toplantıdan geliyorum. İstanbul Valimiz bizi davet etti. Ne için? Cumhuriyet’imizin 100’ncü yılı kutlamalarıyla ilgili bir davet ve bir toplantı. Dünyada yüzüncü yıla erişmiş bir cumhuriyet, çok az; yok gibi. Biz, Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyet’in yüzüncü yılını yaşayan nesilleriz ve yöneticileriz. Bizi davet etti ve ‘100’ncü yılı nasıl kutlayabiliriz, eş güdümlü neler yapabiliriz’ diye bir toplantı yaptı. E doğrusunu yaptı. Güzel yaptı. Teşekkür ediyoruz valimize. Bizim beklediğimiz bu, başka bir şey değil” diye konuştu.

TESİSİN KASIM 2024’TE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR
Mülkiyeti İBB’ye ait olan arazide inşa edilecek tesisin proje alanı 5.088,47 metrekare. Toplam kapalı inşaat alanı 26.280,39 metrekare olarak tasarlanan ve Kasım 2024’te tamamlanması planlanan tesis; otopark, kapalı yüzme havuzu ve fitness salonundan oluşacak.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ