logo

İBB’den, Karadeniz’de Selzedelere Kurtarma Ekip, Ekipmanı, Gıda Desteği

İBB’den, Karadeniz’de Selzedelere Kurtarma Ekip, Ekipmanı, Gıda Desteği

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şiddetli yağışta sel ve baskınlardan etkilenen, mağduriyetlerin yaşandığı bölgeye kurtarma ekip, ekipman ve su ile ekmek desteğinin yola çıktığını açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz Bölgesinde şiddetli yağış ile birlikte yaşanan sel ve baskınlardan etkilenen Ayancık, Bozkurt, Cide, Abana ve Azdavay’a 50 kişilik kurtarma araç ve ekibi, ağır iş makinaları ile Hamidiye Su ve Halk Ekmek gönderdiklerini duyurdu.

Önceki gün Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ve baskından etkilenen Bartın Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop’un kıyı ilçelerinde şebeke sularının kesik olması ve fırınların çalışmaması nedeniyle su ve ekmek ihtiyacı olduğu açıklanmış, bölgeden acil su ve gıda desteği talebi dile getirilmişti.

Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel ve baskından etkilenen Bartın Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop’un kıyı ilçelerinde yaşanan olumsuzluklara müdahale ve sıkıntılı vatandaşlara destek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

 Batı Karadeniz bölgesindeki mağduriyetlerin önlenmesi için bölgeye ekip, ekipman ve su ile ekmek desteğinin yola çıktığını duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasında, “İBB olarak Karadeniz Bölgesi’nde selden etkilenen Ayancık, Bozkurt, Cide, Abana ve Azdavay’a 50 kişilik kurtarma ekibi, ağır iş makinaları, tahliye pompaları, kurtarma araçları, tırlarla Hamidiye Su ve Halk Ekmek gönderdik. Tüm bölge halkına tekrardan geçmiş olsun.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ