logo

İBB’den Üsküdar Kadıköy Maltepe Tramvay Hattı ‘AnadoluTRAM’ Geliyor

İBB’den Üsküdar Kadıköy Maltepe Tramvay Hattı ‘AnadoluTRAM’ Geliyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe arasında yapılması planlanan cadde tramvay projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Recep Kenan / itvhaber.com

İBB tarafından hazırlanan Üsküdar’ı Kadıköy üstünden Maltepe’ye bağlayacak yeni tramvay hattının proje geliştirmelerinin tamamlandığı açıklandı.

Üsküdar – Kadıköy – Maltepe Tramvayı projesi ile ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Üsküdar Kadıköy Maltepe Tramvayı geliyor. Anadolu Yakası’nda üç ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesini tamamladık.” İfadelerine yer verdi.

“ANADOLU YAKASI” TRAMVAYI ADLI PROJE “ANADOLUTRAM”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Anadolu Yakasında trafik yoğunluğu oluşturan Maltepe, Kadıköy ve Üsküdar arasında yapılması planlanan cadde tramvay projesi çalışmasına başladı. “Anadolu Yakası”nın tramvayı olarak adlandırılan proje “AnadoluTRAM” olarak adlandırılıyor.

Yaklaşık 21.3km uzunluğunda olması planlanan Anadolu Yakası” tramvayı projesi “AnadoluTRAM” 33 istasyondan oluşuyor. Maltepe, Kadıköy ve Üsküdar olmak üzere 3 ilçeyi hafif raylı sistem olan tramvayla bağlayan proje.

“AnadoluTRAM” tramvay projesinin Anadolu Yakasında Maltepe’den başlayarak Kadıköy yönünde “minibüs caddesi” olarak bilinen cadde boyunca devam edecek ve Rıhrım durağı Kadıköy’de deniz ve kara ulaşımı transfer noktası olacak. Söğütlüçeşme’de Marmaray ve hızlı tren bağlantısı olacak.

Sahrayıcedit durağında Ümraniye Ataşehir Göztepe Metrosu hattına bağlanacak. Ayşekadın –ve Şenedenevler’de Dudullu Bostancı hattı bağlantısı sağlanacak.

Üsküdar’dan başlayan yolculuk Zeynep Kamil üzerinden, Karacaahmet Mezarlığı, Haydarpaşa ve Kadıköy “minibüs caddesi”  üzerinden Maltepe’ye ulaşacak.

ÜSKÜDAR – KADIKÖY-MALTEPE TRAMVAY DURAKLARI

İBB’nin duyurduğu Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe arasında yapılması planlanan cadde tramvayı AnadoluTRAM”ın durakları ise şöyle:
Üsküdar Meydanı, Üsküdar Kaymakamlık, Validei Atik, Zeynep Kamil, Kartacaahmet, Numune Hastanesi, Haydarpaşa Teknik Lisesi, Rıhtım (Kadıköy İskele), Kadıköy Altıyol (Boğa Meydanı), Söğütlü Çeşme (Kadıköy Belediyesi), Ziverbey, Marmara Üniversitesi Şehir Hastanesi, Göztepe Çemenzar, Sahrayıcedit, Tüccarbaşı, Kazasker Mevkii, Ayşekadın, Bostancı, Altıntepe, Küçükyalı, Adnan Kahveci, İdealtepe, Maltepe Kaymakamlık, Maltepe Belediyesi, Maltepe Meydanı, Maltepe, Orhangazi, Cevizli, Tugay Yolu, Vergi Dairesi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ