logo

İBB’nin Savunmadığı Yenisahra İmar Planı Yargıya Takıldı

İBB’nin Savunmadığı Yenisahra İmar Planı Yargıya Takıldı

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revizyon Nazım İmar Planı ve dolayısıyla 1/1000 ölçek UİP İstanbul Bölge İdare Mahkemesi kararıyla ve İBB tarafından savunma verilmeden iptal edildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul İli Ataşehir İlçesi Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revizyon Nazım İmar Planı TMMOB Plancılar Odası İstanbul Şubesi tarafından açılan 2017/1584 esas ve 2018/2588 karar sayılı İstanbul  Bölge İdare Mahkemesi kararıyla iptal edildi.

Esas alınarak hazırlandığı Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revizyon Nazım İmar Planı İstanbul  Bölge İdare Mahkemesi kararıyla iptal edildiği için, Yenisahra ve Barbaros mahallesi sakinleri tarafından merakla beklenen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek Uygulama İmar Planı hayal oldu.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin 15.06.2009 onay tarihli 1/100 000 ölçek İstanbul Çevre Düzeni (ÇED) Planına aykırılığı gerekçe gösterilerek, 13. İdare Mahkemesinin daha önce verilen usule aykırılık kararı kaldırılarak sürdürülen dava savunma istenilen İBB (İstanbul  Büyükşehir Belediyesi) tarafından savunma da verilmeden Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revizyon Nazım İmar Planı iptal edildi.

İmar Transfer Uygulamasının imar mevzuatında planlama aracı olarak yer almadığının da arasında gösterildiği İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin gerekçelerinde, “K” rumuzlu alanlarla ilgili belirsizliklerin bulunduğu da belirtilerek ve oy birliğiyle Danıştay yolu açık olarak İstanbul İli Ataşehir İlçesi Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revizyon Nazım İmar Planı iptal edildi.

Edinilen bilgiye göre İBB Meclisi onayı ile kabul edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından savunma bile verilmemesi, meclisinde onaylanan planın savunulmasına anlam verilemezken, ilgililerin Danıştay’a itiraz etme, temyiz yada planda plan değişikliği üzerinde durduğu iddia ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ