logo

İçerenköy İmar Mağdurları’ndan İmar Planı ve Rezerv Alanı Açıklaması.

İçerenköy İmar Mağdurları’ndan İmar Planı ve Rezerv Alanı Açıklaması.

İçerenköy İmar Mağdurları Platformu tarafından, İçerenköy Nazım İmar Planı (NİP ve “Rezerv Alan” ilanı ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçerenköy İmar Mağdurları Platformu” tarafından yapılan açıklamada, “Mahallemizin şehircilik ilkeleri gereği geçmiş hata ve mağduriyetlerinin giderilmesi acısından mevcut planın yeniden düzenlenip hakkaniyetli bir imara, büyük İstanbul depremi öncesin de acilen ihtiyaç duyulmaktadır.” İfadeleri yer aldı.

Açıklamada, “Yaklaşık 30.000 insan, önümüzde olacağı söylenen İstanbul depreminde, imar probleminden dolayı, göz göre göre ölüme mahkum edilmiştir.” İfadeleri ile olası büyük “İstanbul Depremi”nin bölge üzerindeki etkisine dikkat çekildi.

İçerenköy İmar Mağdurları Platformu Tarafından Yapılan Basın Açıklaması:

Sayın Basın Mensupları ve İçeren köyümüzün imar mağdurları bizleri dinlemek ve sesimizi feryadımızı kamuoyuna duyurmak için bu gün bu alan geldiğiniz için teşekkür ederiz.

Hepimizin de bildiği üzere: Mahallemizin şehircilik ilkeleri gereği geçmiş hata ve mağduriyetlerinin giderilmesi acısından mevcut planın yeniden düzenlenip hakkaniyetli bir imara, büyük İstanbul depremi öncesin de acilen ihtiyaç duyulmaktadır.

02/08/1193 tasdikli Kadıkoy/içerenköy mh. Nazım imar planı bizlerden kaçırılarak ilan edilip onaylanarak mevcut imar hakkı ve kat mülkiyeti tapularımız iptal edilmiş parsellerimiz bedelli veya bedelsiz kesintiye tabi tutulmuştur.

İçerenköy mahallesi 450 donum içerisin de bulunan yaklaşık 3500 bağımsız, sorunsuz, sahsi tapusu olan tahmini 30.000 kişinin yasadığı Türkiye’nin en büyük mahallesidir.

Yıllarca bürokrasiye takılma surecin de çarpık yapılaşma sonucu 40-50 yıllık yapı ömrünü tamamlamış çürük binalarda oturmaya mahkum edilmiştir. Yaklaşık 30.000 insan, önümüzde olacağı söylenen İstanbul depreminde, imar probleminden dolayı, göz Göre göre ölüme mahkum edilmiştir.

Yıllardan beri yetkililer ve bizleri yönetenler, her seçim sürecinde İçerenköy’ün imarının çıkarılacağını vaat ediyorlar, Secim sonrasında ise ne yazık ki verdikleri vaatlerin de durmuyorlar. İçerenköy halkı olarak da bizler, bizi mağdur edenlere gereken cevabı 31 mart 2024 seçimlerinde sandıkta gereken cevabı vereceğimizi beyan ediyoruz.

İçerenköy mahellesinin belli kısımlarına imar verilirken, mahallemizin en eski sakinleri olan bizler ise imar hakkı elinden alınarak mağdur edilmiştir. Bizlerden sonra yapılan binalar yıkılıp, tekrardan inşa edilmiştir. Komşularımız depreme dayanıklı binalarda otururken, Bizler birilerinin keyfi tutumları ve rant peşin de koşmaların dan dolayı çürük binalarda ölümle burun buruna yaşamaya mahkum edilmiş durumdayız. Halkımızın isteği ile ilçe belediyemiz den imar yetkisi alınıp çevre ve şehircilik bakanlığına devredilerek rezerv alanı ilan edilmiştir.

İlerleyen süreçde mahallemiz rezerv alanı statüsünden çıkarılıp halkın onayı ve rızası alınmadan tekrar ilçe belediyesine devredilmesine bir anlam verememekteyiz. İçerenköy imar mağdurları olarak, uğradınız mağduriyetimizin, içerenköy yaşayanlarının muhatap alınarak ve rızası gözetilerek hakkaniyet ilkeleri içerisin de giderilmesini, bizi yöneten yetkililer veya yönetmeye talip olanlardan biran önce çözüm üretmelerini bekliyoruz.

40 Yıllık mağduriyetimizin giderilmesini, daha önce Kadıköy belediyesi tarafın dan ücretli veya ücretsiz kesilen alanlarımızı da tapularımıza iade edilerek imarımızın çıkarılması hususunda , Ataşehir belediyesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığın dan üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmesini talep etmekle beraber; CUMHURUN sesi olan SYN. CUMHUR BAŞKANIMIZDAN yardım ve destek istiyoruz.

Kamuoyuna Duyurulur.
İçerenköy İmar Mağdurları Platformu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ