logo

İçerenköy Küçükbakkalköy 5 Bin Ölçekli İmar Planı – NİP Detayları

İçerenköy Küçükbakkalköy 5 Bin Ölçekli İmar Planı – NİP Detayları

İBB’de askıya çıkan 30 gün askıda kalacak, İçerenköy Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçekli NİP notlarının inceledik, öne çıkan ayrıntıları belirledik.

Recep Kenan/itvhaber.com

1/5000 ölçek Nazım İmar Planında (NİP) İBB tarafından belirlenmeyen rumuzlar ve kapsamlar ilçe belediyesi tarafından yapılacak 1/1000 ölçek Uygulama İmar Planı (UİP) çalışmasına bırakılmış.

KONUT ALANINDA EMSAL VE ETAPLAMA İLÇE 1/1000 UİP ÇALIŞMASINDA

İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Nazım İmar Planında İBB tarafından belirlenmeyen rumuzlar ve kapsamlar ilçe belediyesi tarafından yapılacak 1/1000 ölçe Uygulama İmar Planı (UİP) çalışması ile belirlenecek.

İçerenköy Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçekli NİP notları merak ediliyor. İçerenköy Nazım İmar Planı (NİP) neler içeriyor? Küçükbakkalköy Nazım İmar Planı (NİP) neler içeriyor? İçerenköy Küçükbakkalköy Nazım İmar Plan (NİP) Notları neler içeriyor.

www.itvhaber.com için İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı inceleyen Recep Kenan, plan notu ayrıntılarını ve öne çıkan detaylarını paylaştı.

İÇERENKÖY PLANI İBB’DE ASKIYA ÇIKTI HABERİMİZ

İÇERENKÖY KÜÇÜKBAKKALKÖY RNİP SINIRINDA KİŞİ BAŞI İNŞAAT ALANI 35 M2

İçerenköy Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçekli RNİP sınırında kişi başına düşen inşaat alanı 35 m2 olarak belirlenmiş.

ORTA YOĞUNLUK 300, YÜKSEK YOĞUNLUK 600 Kişi/HA

Uygulamaya yönelik net sınırlar 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında (UİP) belirlenecek. Bölgede orta yoğunluklu konut alanlarında yoğunluk 300 kişi/ha, yüksek yoğunluklu konut alanlarında yoğunluk 600 kişi/ha olarak belirlenmiş. Yüksek yoğunluklu alanda emsalin 2.10 olarak uygulanması bekleniyor.

18. MADDESİNE GÖRE “YENİDEN DÜZENLENECEK ALAN (YDA)”

3194 sayılı İmar Kanunu 18. Maddesine göre “Yeniden Düzenlenecek Alan” sınırı içerisinde kalan bölgede “Toplulaştırma Uygulaması” yapılacak plan alanındaki nüfusun kentsel faaliyetlerini sürdüre bilmesi için gerekli alanların kamunun kullanımına tesis edilerek sağlıklı kent geliştirilmesi amaçlanıyor.

“YENİDEN DÜZENLENECEK ALAN” 1/1000’LİKLE BELİRLENECEK

Planlama genelinde uygulama yapılamayan alanda İmar Kanununu 18. Maddesine göre arazi ve arsa düzenlemesi yapılacak. “Yeniden Düzenlenecek Alan” (YDA) sınırı içerisinde kalan parsellerde daha önceki imar uygulamasında yapılan DOP oranları dikkate alınarak tasarım yapılmış. 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında (UİP) parsellerin net sınırları belirlenecek Yeniden Düzenlenecek Alanda (YDA) etaplara bölme çalışması yapılabilecek.

YDA PARSELLERDE  EMSAL (E) BÜRÜT ALAN ÜZERİNDEN HESAPLANACAK

Toplulaştırma uygulaması yapılacak “Yeniden Düzenlenecek Alan” (YDA) sınırı içerisinde kalan parsellerde emsal (E) bürüt alan üzerinden hesaplanacak.

Ataşehir İlçesi İçerenköy Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı’nda yer alan emsal değerleri şöyle:

MERKEZİ İŞ ALANI (MAİ)Merkezi İş Alanı (MAİ) E (emsal) 1.10, Y (Yükseklik) ençok 20 kat, 1/1000 UİP onaylanmadan uygulama yapılamaz.

TİCARET ALANI (T1)
Ticaret Alanı (T1): E (emsal): 1.80, Y (yükseklik) en çok 15 Kat.

TİCARET ALANI (T2)
Ticaret Alanı (T2): E (emsal): 2.10, Y (yükseklik) en çok 20 Kat

TİCARET ALANI (T3)
Ticaret Alanı (T3) Bitişik Düzen, Y (yükseklik) en çok 4 Kat

TİCARET – TURİZM ALANI
Ticaret – Turizm Alanı: E (emsal): 2.00, Y (yükseklik) en çok 15 Kat

Kültürel tesis alanında (emsale konu alanın %50’sini geçemeyecek) ticari alan izni “Ticari Birim Oluşturulamaz” şeklinde değiştirilmiş.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ALANI
Küçük Sanayi Sitesi Alanı olarak belirlenen bölge Bostancı Sanayi Sitesi sınırlarında yer alıyor. Tamir bakım, küçük ölçek imalat içerikli atölyelerin yer alması ön görülen bölgede yapılaşma koşulları: TAKS: 1.00, Y(yükseklik) en çok 8.50 cm.

İbadet alanlarında zemin altı otopark izni içeren not da değiştirilerek, kurumlardan izin yolu açık olmak üzere kaldırılmış.

BÜYÜK BOYUT İÇİN TIKLAYINIZ

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ