logo

İçerenköy’den Ayrılan Küçükbakkalköy UİP Teklifine Onay

İçerenköy’den Ayrılan Küçükbakkalköy UİP Teklifine Onay

Ataşehir Belediye Meclisi Haziran dönemi çalışmaları 6 Pazartesi ve 9 Haziran Perşembe günleri 2 oturumda gerçekleştirilen toplantılar ile tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Haziran dönemi çalışmaları 6 Pazartesi ve 9 Haziran Perşembe günleri gerçekleştirilen ve gündemdeki maddelerin görüşüldüğü genel kurul çalışmaları için toplandı.

İÇERENKÖY KÜÇÜKBAKKALKÖY UİP ETAPLARA AYIRMA TEKLİFİNE ONAY

Ataşehir Belediye Meclisi 9 Haziran Perşembe günü 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İçerenköy ve Küçükbakkalköy imar planları ile ilgili Ataşehir Plan ve Proje Müdürlüğü’nün etaplara ayırma teklifini onayladı.

Toplantıda, etaplara bölünen Ataşehir İlçesi Küçükbakkalköy Mahallesi ve Yakın Çevresi Uygulama İmar Planına (UİP) ilişkin Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

KÜÇĞÜKBAKKALKÖY UİP KABUL EDİLDİ

Ataşehir Belediye Meclisi İçerenköy ve Küçükbakkalköy imar planları ile ilgili yapılan uygulama imar planı (UİP) çalışmaları Küçükbakkalköy ve İçerenköy olarak iki etaba ayrıldı. Planın hazır olan ilk etabı Ataşehir İlçesi Küçükbakkalköy Mahallesi ve Yakın Çevresi Uygulama İmar Planına (UİP) oylanarak kabul edildi.

GÜNDEMDEKİ 11 MADDE OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

9 Haziran Perşembe günü 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında gerçekleştirilen Ataşehir Belediye Meclisi toplantısında gündemdeki maddeler görüşülüp oylandı. Komisyonlarda oy birliği ile kabul edilerek Meclis gündemde görüşülen ve oylanan 11 madde oy birliği ile kabul edildi. 

HAZIR OLAN KÜÇÜKBAKKALKÖY 1/1000 UİP ONAYLANDI

Büyükşehir’de kabul edilerek birlikte gelen Küçükbakkalköy ve İçerenköy uygulama imar planlarını İçerenköy’de çözülmesi gereken problemlerin zaman alacağı gerekçesi ile ayrılıp 2 ayrı etap halinde çalışılarak onaya sunulması üzerin hazır olan Küçükbakkalköy 1/1000 ölçek Uygulama İmar Planı (UİP) görüşülerek onaylandı.

İÇERENKÖY’DE GECİKME NEDENİYLE KÜÇÜKBAKKALKÖY PLANINI AYIRDIK

İmar planları ile ilgili maddelerin görüşülmesi sırasında söz alan CHP’li üye Sadık Semih Kayhan, komisyon çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, “İçerenköy ve Küçükbakkalköy planları birlikte gelmişti. Ancak İçerenköy planındaki gecikme nedeniyle Küçükbakkalköy planını ayırma kararı aldık. İçerenköy planını hazırlamak vakit alacak. Onun için planları 2 etap halinde hazırlamaya karar verdik. İlk etapta Küçükbakkalköy planını meclise getirdik. Her iki partinin meclis üyelerine anlattık durumu. Komisyondan oy birliği ile geçti. Komisyon üyelerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

KAYIŞDAĞI VE İNÖNÜ PLANLARINDA NOT DEĞİŞİKLİĞİ

Daha önce Meclisten geçen Kayışdağı ve İnönü mahalleleri ile ilgili planda plan notu değişikliği yapılarak sosyal donatı alanında kalan parsellerin sorunlarına çözüm olabilecek düzenleme yapıldığını kaydeden Sadık Semih Kayhan, imar komisyonunda yapılan çalışma ile 1000 metreyi geçen parsellerde 1.70 olan emsalin, donatı alanında ve yeşil alanda kalan parsellerde donatı alanından %20 getirdiklerinde 2.07 Emsal uygulanacağı kararı alındığını, bu kararın bölgedeki sorunları çözeceğini ifade etti.

1.70 DEĞİL DE 2.07 EMSALE ULAŞABİLMELERİNİ SAĞLADIK

Her iki imar planı çalışmaları ile ilgili söz alan Ak Partili üye Haluk Sadıkoğlu, plan çalışmaları ile ilgili açıklamasında İnönü ve Kayışdağı mahalleleri 1/1000 ölçek uygulama imar planları (UİP) ile ilgili plan notu düzenlemesi nedeniyle komisyon üyelerine teşekkür ederek; “Büyükşehir planlama çalışmalarında çözülemeyen 84 parseldeki vatandaşımızın yeşil alanda kalması ile ilgili 4. ayda öneri getirmiştik. Daha önce plan notu ile kaldırılan 2.07’lik emsali ulaşabilmek, ruhsat almış yerlerin haklarını koruyabilmek ve donatı alanında kalan 1000 metre üzerindeki parsellerden 1.70 değil de 2.07 emsale ulaşabilmelerini kamuya terkle sağlamak için düzenlenme yapıldı. İnönü Mahallesi dereboyundaki 18 uygulamasında olan parsellerin de kapsadığı tespit edilmiş oldu o bölgedeki parsellerden 2 kez kesinti yapılmaması için bu düzenleme yapıldı.” Açıklamasına yer verdi.

DÜZENLEMEYLE DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLANACAK

AK Parti üye Haluk Sadıkoğlu, açıklamasını, “İnönü ve Kayışdağı mahalleleri uygulama imar planlarını ilgili düzenleme ile 5000 metre üzerindeki alanlarda da dönüşümü kolaylaştırmak adına yüzde 20 terk zorunluluğu olmayacak. Böylece dönüşüme katkı sağlanacak. Bu anlamda çalışmalara katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum.” şeklinde sürdürdü.

KÜÇÜKBAKKALKÖY’DE 9.50 EMSAL ALANLARA 1 KAT KAZANDIRILILDI

Küçükbakkalköy planı ile ilgili çalışmaların da tamamlandığını kaydeden Haluk Sadıkoğlu, bölgede dezavantajlı olan 9.50 emsal alanlara 1 kat kazandırılarak 12.50 emsale çıkarıldığını belirtti.     

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ