logo

İÇERNEKÖY BOSTANCI KÜÇÜKYALI E5 TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

İÇERNEKÖY BOSTANCI KÜÇÜKYALI E5 TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

İçerenköy ve Kayışdağı bağlantısıyla Dudullu ile Bostancı sahili ulaşımını sağlayacak İBB, yeni ulaşım projesiyle Bostancı köprüsü ve E5’in trafiğini rahatlatmak istiyor.

Anadolu Yakasında, Sahil yolunu E-5 ve TEM Otoyoluna entegre edecek önemli ulaşım projesini hayata geçiren İBB, İçerenköy ve Kayışdağı bağlantısıyla Dudullu ile Bostancı sahili ulaşımını sağlayarak Bostancı köprüsü ve E5’in trafiğini rahatlatmak istiyor.

ANADOLU YAKASINDA SAHİL, E-5 VE TEM YOLLARI ENTEGRE OLUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakasında, Sahil yolunu E-5 ve TEM Otoyoluna entegre edecek önemli bir ulaşım projesini hayata geçiriyor.

Proje kapsamında; Bostancı Kayışdağı arasında yeni bir yol inşa edilecek, D-100 (E-5)  Karayolu Kuzey, Güney yan yolları yapılacak ve D-100 Karayolu altına yapılacak alt geçitle yan yollar birbirine bağlanacak.

İstanbul Anadolu Yakasında ulaşımı rahatlatacak önemli bir ulaşım projesi hayata geçiyor. Sahilyolu,  E-5 ve TEM Otoyolunu birbirine entegre edecek proje sayesinde E-5 Karayolu Kozyatağı – Küçükyalı trafiği önemli ölçüde rahatlayacak.

Çalışmalar kapsamında öncelikle Bostancı Kayışdağı arasında hızlı ve doğrudan ulaşım sağlayacak yeni bir güzergahta yol yapılacak. Maltepe Çamaşırcı Deresi boyunca yapılacak yeni yol 2 gidiş 2 geliş toplam 4 şerit olmak üzere 2.800 metre uzunluğunda olacak. Yol çalışmalarına ek olarak Çamaşırcı Deresinin de ıslahı yapılıyor.

Proje kapsamında Bostancı ve Küçükyalı arasında E-5’e paralel yan yollar da yapılacak. Kuzey yan yolu  3.950 m  güney yan yolu 2.000 m uzunluğunda olacak. Yan yollar E-5 altına yapılacak yeni alt geçit sayesinde birbirlerine bağlanabilecekler. Bu sayede E-5 Karayolundaki trafik önemli ölçüde  rahatlamış olacak.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Sahilyolu,  E-5 ve TEM otoyolunun entegresi sağlanarak, Kozyatağı Küçükyalı E-5 trafiğinin önemli ölçüde rahatlaması amaçlanıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ