logo

İdris Gülüce ‘Belediyeler Planını Kendi Yapacak’

İdris Gülüce ‘Belediyeler Planını Kendi Yapacak’

Bakan_atasehir_yedpa_idris_gulluceGeçmişte Ankara’nın yerelde belediyelere karışmasından şikayetçi olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Belediyelerin planlarını kendilerinin yapması gerektiğini söyledi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Kendisinin belediye kökenli olduğunun ve geçmişte Ankara’nın yerelde belediyelerin işlerine karışmasından şikayetçi olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakan olunca arkadaşlarına; “Zamanında şikayetçi olduğumuz şeyi biz yapmayalım” dediğini, kentsel dönüşümde olsun, imarda olsun belediyelerin yetiklerine karışmama kararı aldığını söyledi.

Bakanlığın iki türlü yetkisinin olduğunu söyleyen Güllüce, yapmak zorunda oldukları asıl yetkileri olarak; kıyı – kenar, çevre, 100 binlik plan, stratejik imar palanı ve ÇED planını sıraladı.

Taraf Olmayacağız

Bunun dışında yetkili oldukları ancak zorunlu olmadıkları asıl görevin büyükşehir yada ilçe belediyelerin olduğu ve kimsenin yapmayınca hesap sormadığı yetkiyi kullanmamaya karar verdiklerini belirten Bakan Güllüce,  hele İstanbul gibi bir yerde; ilçe belediye başkanı varken, Büyükşehir belediye başkanı varken taraf olmayacaklarını söyledi.

Kentsel Dönüşümde de aynı yetkinin kendilerinde olduğunu, gelir gelmez İller Bankası aracılığı ile başlanmışlara da; “Planı ilçe belediyesi semt semt Büyükşehir’de haledeceksin. Kendi planını yapacaksın. Ondan sonra istiyorsan İller Bankası, istiyorsan TOKİ ile yap. Ama planla ilgili o devir bitti. Ben ilçe belediyelerinin olduğu hiçbir yerde İler Bankası aracılığı ile plan yapmıyorum. Kentsel Dönüşüme de girmiyorum hiç. O konuda biz yokuz. Gitsin Büyükşehirde halletsin planı o belediye” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ