logo

İETT Filosu Güçleniyor, 150 Otobüs İstanbul’a Kazandırdı

İETT Filosu Güçleniyor, 150 Otobüs İstanbul’a Kazandırdı

İETT’nin akıllı ulaşım sistemlerine sahip, güçlü ve konforlu alımı gerçekleştirilen 150 yeni otobüslerin ilk 20 adedi, İmamoğlu’nun katıldığı törenle filoya katıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

İBB kuruluşu İETT tarafından alımı gerçekleştirilen akıllı ulaşım sistemlerine sahip, güçlü ve konforlu 150 otobüsün daha filoya katılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin köklü (İBB) kuruluşu İETT, toplu ulaşımı için yeni ve inovatif yatırımlarını sürdürüyor.

İETT’nin aldığı 150 yeni otobüslerin ilk 20 adedi filoya katıldı. Kalan 130 adedi ise 2024 yılı Nisan ayına kadar filoya katılmış olacak.

İETT 150 OTOBÜSÜ İSTANBUL’A KAZANDIRDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, filosunu yenileyen İETT’nin 100 yolcu kapasiteli ve yeni nesil güvenlik teknolojileri ile donatılmış 150 yeni otobüsünü daha İstanbul’a kazandırdı.

20 araçlık ilk teslimatı filosuna ekleyen İETT, 130 adedini 2024 yılı Nisan ayına kadar bünyesine katmış olacak.

“İstanbul’un Yeni Otobüslerinin Tanıtımı”nda konuşan İmamoğlu, “Gerçekten bereketli bir bütçe yöneterek israfı bu şehrin hafızasından kazıyarak İstanbul’a bu güzel hizmetleri kazandırıyoruz. Arkamızda gördüğünüz başlangıcı olan yirmi otobüsümüzle birlikte 150 otobüsümüz İstanbul’umuza hayırlı ve uğurlu olsun. Aldığımız ve almak istediğimiz araçlar sadece bunlar değil. Bazen biliyorsunuz bir imza krizi yaşıyoruz. İmzalar atılmasa da biz hızla çalışma devam ediyoruz. Metroyu da engelliyorlar. Onu da engelliyorlar. Bunu da engelliyorlar. Hiç önemli değil. Evet bizi 300 otobüs alım kararı hem de meclisimizden ortak imzayla çıkmasına rağmen imza atmayarak hızlıca alabileceğimiz, hızlıca başlangıç yapabileceğimiz 300 tane aracı metrobüse katacağımız bir ortamda bizi engellemeye kalktılar. Sadece İstanbul’a biraz zaman kaybettirdiler ama biz ne yaptık? Kendi bütçemizde 5 yıllık dönemimizde 252 adet metrobüsü İstanbul Büyükşehir Belediyemizin İETT kurumuna kazandırdık.” dedi.

İETT’nin İkitelli Garajı’nda düzenlenen “İstanbul’un Yeni Otobüsleri Tanıtım” programına Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Öksüz de katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ