logo

İETT’den Maltepe’ye 100 yeni Otobüs

İETT’den Maltepe’ye 100 yeni Otobüs

IMG_6415_JPGMaltepe’de düzenlenen törenle 100 yeni İETT otobüsünü hizmete alan Başkan Kadir Topbaş, iki yılda 1075 yeni otobüsle filonun 3 bini bulduğunu söyledi.

Maltepe çevresinde hizmet verecek 100 yeni İETT otobüsünü hizmete alan Başkan Kadir Topbaş, son iki yılda 930 milyon TL yatırımla 1705 yeni ve modern otobüsü İETT’nin filosuna kattıklarını, yenilenen halk otobüsleriyle bu sayının 3 bine çıkacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT’nin otobüs filosunu gençleştirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Engelli kullanımına uygun, çevre dostu olan otobüsler Maltepe’de düzenlenen törenle yola çıktı. Maltepe Garajına bağlı olarak çalışacak 100 yeni İETT otobüsünün hizmet alınma törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Maltepe sahilindeki törende milletvekilleri, İBB Bürokratları ve vatandaşlar da yer aldı.

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, İETT’nin yenileme çalışmaları kapsamında bugüne kadar 758 yeni ve modern otobüsü hizmete aldığını belirterek, “Bugün Maltepe bölgesinde hizmet verecek 100 yeni otobüsü daha hizmete alıyoruz. Salı günü Beylikdüzü’nde yapacağımız törenle 100 otobüsü daha hizmete alacağız. İstanbul ulaşımında daha konforlu, daha güvenli hizmet sunma adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Son iki yılda 1705 İETT otobüsü yenilendi. Tamamen yerli üretim olan otobüsler 930 milyon liraya mal oldu. Yenilenen halk otobüsleriyle bu sayı 3 bine çıkacak” diye konuştu.

İBB’den Maltepe’ye 14 kavşak 2,4 milyar yatırım…

İstanbul’un daha yaşanabilir bir şehir olması için çalışmalarının sürdüğünü anlatan Kadir Topbaş, ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için gerekli planlamaları yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu; “Ulaşım dünya kentlerinde önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Biz bugüne kadar İstanbul’a yaptığımız 60 milyar TL yatırımın 24,6 milyar TL’sini ulaşımda harcadık. Metroya yaptığımız yatırım 12.2 milyar TL. Bu şehirde gelecekte yaşayan insanların ulaşımda sorun yaşamaması için gerekli planları yaptık. Sadece Maltepe’ye 2,4 milyar yatırım, 14 kavşak yaptık. Her noktada izimiz eserimiz var. Muhalefetten bazı belediyeler ‘bizim arkamızda devlet yok’ diyorlar. Başarı gösteremeyenler bahane ortaya koyacaktır. İBB olarak kendi kasamızdan bu yatırımları yapıyoruz.”

İstanbul’da yatırımlara her alanda devam ettiklerine dikkat çeken Başkan Topbaş, “Metrolar için yasa çıktı. ‘Topbaş’a kıyak yasa’ dediler, ama bu kıyak ilk önce İzmir’e yaradı. Daha sonra Ankara ve İstanbul da yararlandı. İstanbul’un ulaşım sorununu biz çözeriz, bu işi biliyoruz. İstanbul ile ilgili metro ağırlıklı bir yatırım programı hazırlayarak kamuoyu ile paylaştık. Şehrimizin raylı sistem ağı 2019’a kadar 400 kilometreye ulaşacak” şeklinde konuştu.

Avrupa’nın en büyük etkinlik alanı olacak Maltepe Dolgu Alanı’nda çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu da hatırlatan aktaran Topbaş, projeyi Avrupa’dan bir kentin çok beğenerek istediğini ve kendilerinin de verdiğini söyledi. Topbaş, Maltepe’de yaşanan sorunları yakından takip ettiklerini dile getirerek, Başıbüyük Mahallesi’nde yaşanan tapu sorununun çözümü için çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından beraberindekilerle kurdele keserek otobüsleri hizmete alan Kadir Topbaş, bir otobüsü kullanarak direksiyon başında basın mensuplarına poz verdi. İstanbulluların kendisine şehrin direksiyonunu emanet ettiğini ve kamunun parasını en iyi şekilde yatırıma dönüştürmek için çalıştıklarını belirten Topbaş, İETT filosunun 14.6 olan yaş ortalamasını alınan modern otobüslerle 5’e indireceklerini kaydetti.

YENİ HİZMETE ALINAN ARAÇLARIN ÖZELLİKLERİ

Uluslararası standartlarda, engelli erişimine %100 uygun ve çevre dostu olan yeni alınan araçlar otomatik yangın algılama ve söndürme özelliğine sahip.  Güvenlik için 7 kamera sistemi, araç bilgisayarı, yolcu bilgilendirme için kullanılan LCD ekran da bulunan otobüslerde, şoför güvenliğinin sağlandığı şoför kabini uygulaması var.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ