logo

İhale İle Doktor Dönemi

İhale İle Doktor Dönemi

Beautiful young doctor standing with hands folded and assistant doctors in backgroundTarihi Osmanlıya dayana ve ilk yerli otomobil ‘Devrim’in üretimini gerçekleştiren, Eskişehir’deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş (TÜLOMSAŞ) doktor alımı için ihale açtı.

Eskişehir’de bulunan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş (TÜLOMSAŞ) kurumda tam zamanlı çalışacak iki işyeri hekiminin alımı için ihale ilanı yayımladı.

Eskişehir’de bulunan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş web sitesinde ‘yapılacak ihaleler’ başlığı altında rulman, lokomotif malzemesi, pompa, montaj işi, boya gibi ihale ilanlarının yanı sıra ‘İşyeri hekimliği’ ihalesi de yer aldı. TÜLOMSAŞ, 1 Şubat’ta gerçekleşecek ihaleye ilişkin ilanı ve şartnameyi 9 Ocak tarihinde web sitesinde yayımladı. Buna göre ihale yoluyla işe alınacak işyeri hekimleri tam zamanlı görev yapacak. En uygun fiyatı öneren hekim işe alınacak. Yabancı doktorlar ihaleye katılamayacak.

Akşm gazetesinde yer alan Doruk Çakır imzalı habere göre; ‘İHALE’ usulüyle doktor alımına Türk Tabipleri Birliği (TTB) tepki gösterdi. TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, AKŞAM’a yaptığı değerlendirmede, ‘Sadece hekimler değil, hiçbir insan böyle bir yöntemle işe alınmamalı. Pompa, motor ihalesiyle birlikte insan ihalesi yapılıyor. Böyle bir uygulama Türkiye’de ilk oluyor ancak bunun devamı gelecek. Çünkü Çalışma Bakanlığı’nın İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği Yasası buna imkan veriyor. Hekimler artık taşeron şirketler aracılığıyla ihale yöntemiyle işe alınacak. Ancak bu şartlarda çalıştıran bir iş yeri hekimi, işyerinde işçi sağlığını nasıl koruyabilir? İş Yeri Hekimlerini maaşlı çalışan reçete memuruna dönüşmüştür. İş ve iŞ sağlığı bu haliyle mümkün değildir’ dedi.

1 Ocak 2013’te yürürlüğe giren yeni çalışma kanunu ile birlikte 50 kişinin altındaki iş yerlerinin de iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurma zorunluluğu getirildi.

Bu nedenle yaklaşık 120,000 uzmana ihtiyaç olacağını tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ