logo

İLGEZDİ ‘ÜMRANİYE, SANCAKTEPE’DEKİ  ZULMÜ GÖRSÜNLER’

İLGEZDİ ‘ÜMRANİYE, SANCAKTEPE’DEKİ  ZULMÜ GÖRSÜNLER’

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Faaliyet Raporu görüşmesinde Ak Partili üyelerin salonu terk etmesi üzerine Ümraniye, Kağıthane ve Sancaktepe’deki uygulamaya dikkat çekti.

Recep Kenan/itvhaber.com

İMAR PLANLARINDAKİ GECİKME BÜYÜKŞEHİR’DEN

Ataşehir Belediyesi’nin 2016 Yılı Faaliyet Raporunun onaylanması sonrası mecliste teşekkür konuşması yapan Başkan Battal İlgezdi,  Ataşehir’in imar planlarındaki gecikmenin Büyükşehir’deki aksamalardan kaynaklandığını, Cumhurbaşkanı ve bakanlar ile Büyükşehir Belediye Başkanını seçim sürecinden sonra da ağırlamaya hazır olduklarını kaydetti.

ÜMRANİYE, KAĞITHANE VE SANCAKTEPE’YE BAKSINLAR

Meclis’te Ataşehir Belediyesi’nin 2016 Yılı Faaliyet Raporunun kabulü sonrası konuşan Başkan Battal İlgedi Faaliyet Raporu çalışmalarına katılanlara teşekkür ederek, Ak Parti durubunun toplantıyı terk etmedi ile ilgili olarak; Ümraniye, Kağıthane ve Sancaktepe’deki uygulamaya dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANI’NI ATAŞEHİR’DE KONUK ETMEYE HAZIRIZ

Ataşehir’deki imar sorunlarının “Büyükşehir süreci”nin uzamasından kaynaklandığını ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sadece seçim sürecinde değil diğer zamanlarda da gelecek Büyükşehir Başkanı ve bakanları Ataşehir’de konuk etmeye hazır olduklarını kaydederek; “Sayın Cumhurbaşkanı da gelirse inşallah, kendisini de bizzat arayacağım. “Bir emriniz var mı?”diyeceğim. Çünkü bize de yakışan budur. Onlar haber vermiyorlar. Biz onları ağırlamaya hazırız” diye konuştu.

BATTAL İLGEZDİ MECLİS KONUŞMASI TIKLAYINIZ

FAALİYET RAPORUNA KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR

Ataşehir Belediyesi’nin 2016 Yılı Faaliyet Raporunun ve teklifin hazırlanmasına katkı verenlere ve görüşmelerde katkı veren belediye meclisi üyelerine teşekkür eden Ataşehir Belediye Başkanı battal İlgezdi, Ataşehir Belediyesi’nin 2016 Yılı Faaliyet Raporunun Meclis tarafından kabulü sonrası yaptığı konuşmada, Ak Parti Gurubunun toplantıyı terk ederek görüşmelere katılmaması ile ilgili; “Bunlar hiç zulüm görmediler… Bunlara alışmaları gerek. Ümraniye’ye, gitsinler, görsünler; bizim arkadaşlarımız ne çekiyor. Kağıthane’ye, Sancaktepe’ye gitsinler, bu ilçeleri gezsinler. Faaliyet raporlarını 1 saat önceden veriliyor, anında geçiriliyor. Biz burada çok kibar davranıyoruz. Öyle davranmaya devam edeceğiz” dedi.

RAPOR TABLETLERLE BİRLİKTE TEBLİĞ EDİLDİ

Tabletlerin Ak Partili üyelere verildiğini, tabletlerle birlikte raporun de tebliğ edildiğini kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mazeret gösterecekleri her hangi bir sebepte olmadığını, diyecekleri bir şeylerin olmadığını kaydederek; “Ne diyecekler? Biz Ataşehir’de her şeyi yapıyoruz. Onlar engelliyor biz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

BİNLİKLERİ HAZIRLADIK, 5 BİNLİKLERİ BEKLİYORUZ

Ataşehir’in imar planlarının etap etap geldiğini, sokakta imarı çıkarmıyorlar diye şikayet etmekten vazgeçtiklerini kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, olduğu kadarıyla idare etmeye çalıştıklarının altını çizerek; “Önümüzde seçim var. Yenisahra ve Barbaros’un planları halen Büyükşehir’de bekliyor. Binlikleri hazırladık, İBB’den 5 binliklerin gelmesini bekliyoruz. İBB Meclisinde bir tadilat yapılıp gelecek. Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri planları duruyor. Yeni Çamlıca duruyor. İçerenköy, Küçükbakkalköy planları İBB Meclisinden geçti askıya çıkmasını bekliyoruz. Yaparlarsa da sağ olsun, yapmazlarsa da sağ olsun. Biz çıkarız sokakta; niye yapılıp, niye yapılmadığını anlatırız” ifadeleri ile Ataşehir’in imar planları ile ilgili gelişmeleri aktardı.

TEMENNİM, SÖZ VERİLDİĞİ ZAMAN GEREĞİNİN YAPILMASI

16 Nisan referandumu sürecinde Ataşehir’in Bakanları, Belediye Başkanları gördüğünü vurgulayan Başkan İlgezdi, her seçime yaklaşıldığında gelip vaat edip gittiklerini kaydederek; “Söz veriyorlar gidiyorlar. Seçimde bir daha geliyorlar. Temennim, söz verildiği zaman gereğinin yapılmasıdır” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE BAKANLIĞIN KATKISI BEKLENİYOR

Ataşehir’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin toplantı yaptığını hatırlatan Başkan İlgezdi, bölgedeki sorunların çözümünde bakanlığın katkısının beklendiğini kaydederek; “Yeni Çamlıca Ataşehir’in en büyük sorunudur. Çözülmesi gereken bölgedir. Temennim Sayın Bakanın ayın 16’sından sonra gündeme alıp sorunu çözmesidir, Bakanlık yada büyükşehir kanalıyla. Büyükşehir orayı çözemedi, bekliyor. Bakanlık el atarsa bu iş çözülür” diye konuştu.

İMARDA SIKINTI BÜYÜKŞEHİR’DE SÜRECİN ÇOK FAZLA UZAMASI

Diğer mahalleler ile ilgili de planların yapıldığını, artık kavgasını vermediklerini kaydeden Başkan İlgezdi,  imar sorununu kürsülerde sokaklarda çok anlattıklarını, değişen bir şeyin olmadığını gördüklerini, plan yapmanın belediye başkanlarının asli görevlerinden olduğunu, bölgeyi planlamanın keyfi bir iş olmadığını kaydedip, “Kim yapıyor bu işi?”sorusunu sorarak; “1/5000’lik planı büyükşehir yapacak. Biz 1/1000’likleri yapacağız. İçerenköy ve Küçükbakkalköy planları askıya çıkmamamsına rağmen 1/1000’lik plan üzerinde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. 1/5000’lik plan bize geldiği itirazlar tamamlandığı an, hem Yenisahra ve Barbaros’un hem de İçerenköy ve Küçükbakkalköy’ün palanlarını yapmış olacağız ve askıya çıkaracağız. Burada sıkıntı Büyükşehir’de sürecin çok fazla uzaması” Ataşehir’deki planlama çalışmalarındaki aksamanın Büyükşehir’den kaynaklandığı bilgisini aktardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ