logo

İlahiyatçı Prof.Dr.Hasan Onat Kovidden Hayata Veda Etti

İlahiyatçı Prof.Dr.Hasan Onat Kovidden Hayata Veda Etti

Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Mezhepler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Onat (63), Koronavirüs tanısıyla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Pozitif çıkan Kovid 19 testi sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşama veda eden Prof. Dr. Hasan Onat’ın vefatı,  AÜ İlahiyat Fakültesi sosyal medya hesabından duyuruldu. Prof. Dr. Hasan Onat’ın kalp krizi sonucu vefat ettiği açıklandı.

Prof. Dr. Sn Hasan Onat doğduğu yer olan Çankırı Eldivan İlçesinde 26 Eylül 2020 Pazar günü toprağa verilecek.

Prof. Dr. Hasan Onat için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yanı sıra ilahiyat, siyaset dünyasından ve hemşerileri arasından birçok isim sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

YAKINLARINA VE FAKÜLTEMİZ CAMİAMIZA BAŞSAĞLIĞI

Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi sosyal medya hesabındaki paylaşımında; “Fakültemiz Mezhepler Tarihi Öğretim Üyesi, Kıymetli Hocamız Prof. Dr. Sn Hasan Onat bu akşam vefat etti. Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve fakültemiz camiamıza başsağlığı ve sabırlar dileriz. Mekanı cennet olsun…” ifadelerine yer verdi.

“ALLAH’TAN GELDİK, SONUNDA O’NA DÖNECEĞİZ.”

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda şu  ayrıntılar paylaşıldı: “Fakültemiz İslam Mezhepleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Onat’ın, birkaç gün önce yakalandığı Koronavirüs sebebiyle tedavi görmekte olduğu Ankara Senatoryum Hastahanesinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
Cenazesi 26 Eylül 2020 Pazar günü Çankırı Eldivan ilçesinde toprağa verilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm İlahiyât camiamıza başsağlığı dileriz.”
“Allah’tan geldik, sonunda O’na döneceğiz.”

PROF. DR. HASAN ONAT KİMDİR KİMDİR?

1957, 1957’de Çankırı’nın Eldivan ilçesi doğumlu olan dinler tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Hasan Onat, Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (1979) mezunu.  Doğduğu Eldivan ilçesinde ilkokul tahsilini tamamladı.
Ortaokul ve liseyi Parasız Yatılı olarak Yozgat’ta okudu; 1974’de Yozgat Lisesi’ni bitirdi. 1979’da A.Ü.İlâhiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı fakültede İslâm Mezhepleri Tarihi Kürsüsü’ne asistan olarak girdi.
1.11.1981-1.3.1982 tarihleri arasında kısa dönem askerlik hizmetini yerine getirdi.
Ankara Üniversitesi SBE’de “Emeviler Devri Şii Hareketleri” isimli teziyle, 1986’da “Doktor” ünvanını aldı. 1987’de yardımcı doçent, 1989 tarihinde “Doçent” , 5 Ağustos 1995’te de Profesör oldu.
1993 yılında, Londra ve Manchester’de, sahası ile ilgili araştırmalar yaptı. 1994 yılında Roma Gregoriana Üniversitesi Misiology Fakültesi’nde, misafir öğretim üyesi olarak dersler ve seminerler verdi.
17 Ağustos 1999-16 Ağustos 2002 tarihleri arasında, Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Dekanlığını yaptı. Halen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’inde İslâm Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı başkanlığını yürütmekte ve İslâm Mezhepleri Tarihi ve Günümüz İslâm Dünyâsında Dinî Akımlar derslerini okutmaktadır.
“Emeviler Devri Şii Hareketleri”, (Ank.1993), “Yirminci Asırda Şiilik ve İran Devrimi” (Ank.1996), “Türkiye’de Din Anlayışında Değişim Süreci” (Ank. 2003) gibi basılmış eserleri ve İslam Mezhepleri, Şiilik, Alevilik, Din Anlayışı, Küreselleşme gibi konularda çok sayıda makalesi vardır.
Ayrıca, 1986 yılından beri, Türkiye’nin Sesi Radyosunda haftalık programlar yürütmektedir.
İngilizce, Arapça ve Farsça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ