logo

Ilgaz Dağı Festivali Turgay Başyayla ve Neşe Dilekçioğlu ile Renklendi

Ilgaz Dağı Festivali Turgay Başyayla ve Neşe Dilekçioğlu ile Renklendi

Ilgaz’ın tanıtımı amacıyla 14 yıl önce kutlanmaya başlanan, 4 yıl aradan sonra bu yıl 10. Su kutlanan Ilgaz Dağı Festivali Turgay Başyayla ve Neşe Dilekçioğlu konserlerinin yer aldığı etkinliklerle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ilgaz’ın kültürü ve turizm değerlerinin tanıtımı amacıyla 14 yıl önce kutlanmaya başlanan ancak, ekonomik nedenlerle 4 yıldır kutlanamayan 10. Ilgaz Dağı Kültür ve Sanat Festivali’ne davetliler, Ilgazlılar ve civar köylülerin ilgisi yoğun oldu.

Saat 10:00’da eski Hükümet Konağı önünden protokol, davetliler ve vatandaşların katıldığı Kortej yürüyüşü ile başlayan 10. Ilgaz Dağı Kültür ve Turizm Festivali kutlalamları, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde; Saygı duruşu, İstiklal Marşından sonra; Ankara Mehter Takımı, Seymenler Ekibi, Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ile devam etti.

Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10. Ilgaz Dağı Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerine Ilgaz Kaymakamı Yusuf Güni ile birlikte; TBMM 22. Dönem MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçek, Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Kaya, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Adem Can, Çankırı Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, birlik, dernek ve STK temsilcileri Ilgazlılar ile civar köylerin sakinlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Ilgaz Kaymakamı Yusuf Güni, Belediye Başkanı Arif Çayır’ın festivalin amacını anlattıkları konuşmalarla devam eden programda, Ilgaz Dağı’nda Derbent mevkiinde bulunan Derbent Şehitlik Abidesi ziyaret edildi.

Ilgaz İlçe Stadı’nda Keşkek ikramı ve gösterilerle süren festival programı, olumsuz hava koşulları nedeni ile Ilgaz Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

10’uncu Ilgaz Dağı Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Turgay Başyayla ve Neşe Dilekçioğlu konserlerinin yer aldığı ve Şehir Stadı’nda gerçekleştirilmesi planlanan konser etkinlikleri, hava muhalefeti nedeni ile kapalı spor salonuna alındı.

Olumsuz hava koşulları nedeni ile kapalı spor salonununa alına konser programında, Çankırılı Türk Halk Müziği sanatçıları Neşe Dilekçioğlu ve Turgay Başyayla festivale katılan davetliler, Ilgazlılar ve civar köylerden gelenler tarafından coşkuyla izlendi.

Gösterilen yoğun ilgi nedeni ile izdihamın yaşandığı Neşe Dilekçioğlu ve Turgay Başyayla konseri ile devam eden Ilgaz Festivali havai fişek gösterileri ile son buldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ