logo

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi Kış Turizmi ve Kayak Sporuna Hazır

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi Kış Turizmi ve Kayak Sporuna Hazır

ilgazKış ve kayak turizminin önemli merkezlerinden Çankırı ve Kastamonu sınırlarındaki Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde kış sezonu öncesi bölgedeki otellerde hazırlıkları tamamlanıyor. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Ilgaz Dağı kayak tesislerindeki altyapı eksiklikleri giderilerek pistler kayak sezonu için hazır hale getiriliyor. Zaman zaman 2 metreyi aşkın kar yağışı alan bölgedeki oteller ve tesislerde bakımlar tamamlanıyor. Kış sezonu hazırlığı kapsamında odalar yeniden düzenleniyor. Bölgenin ve Türkiye’nin önemli Kayak ve kış sporları merkezi olan Ilgaz Dağı Tesislerinde kış turizmi sezonunun aralık ayında içerisinde açılması bekleniyor.

Sezon hazırlığı kapsamında Kastamonu Valiliği’nde Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın başkanlığında Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, durum amirleri, ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinin katıldığı bir hazırlık toplantısı yapıldı.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın Başkanlığı’nda Ilgaz Dağı Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin Ilgaz Dağı Milli Parkı kış sezonu hazırlık toplantısında, Ilgaz Kayak Tesisleri ile turizm alanın ulaşım ve enerji, araç parkı, katı ve sıvı atık, su ihtiyacı, ilk yardım ve sağlık, rekreasyon ve etkinlikler, kayak sporu etkinlikleri, güvenlik, izinsiz yapılaşmalar ve yasal işlemler konu başlıkları görüşülüp bu konularda ortaya atılan görüşler tartışıldı.

Kastamonu ve Çankırı sınırları içersinde kalan Ilgaz İçesinin sırtını verdiği kuzeyindeki Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde 4’ü kamuya ait olmak üzere toplam 6 otel bulunuyor.

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi ve Kış turizm merkezinde İki yıl önce yenilenen ve kapasitesi artırılan son sistem, 1200 metre uzunluğunda Telesiyej, 1,5 km’lik Teleski, 3 baby lift ile kayak severlere hizmet verecek.

Uluslararası standartlarda 3 km uzunluğunda, 2200 metre yükseklikteki kayak pisti ve 3,5 km uzunluğundaki telesiyej hattı bulunan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde telesiyej hattındaki alt ve üst istasyonlarda günübirlikçiler ve sporcular için oluşturulan kafeler bulunuyor.

Tesislere 30 km uzaklıktaki Kastamonu Havalimanı ile Ilgaz Dağı Kayak Merkezi yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlere de hizmet verecek.

30 km mesafedeki Kastamonu Havalimanı ve E 80 karayoluna yakınlığı, Ankara – Kastamonu yolu üzerinde olması nedeni ile ulaşım kolaylığı yerli turistler yanında yabancı tristlerin de kış turizm programına giriyor.

Ulaşım imkanları ve mekanik tesisler, 3 km’lik yeni pist, Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nin bölgede kış turizmine ilgiyi artıracağı beklenirken; Ilgaz’da tesis yetersizliği konaklama sorununu gündeme getirecek gibi görünüyor. Ilgaz Dağı’nı Kış Sporları Merkezi haline getirmek için, yamaç paraşütü, yürüyüş ve tırmanış parkurları açık spor alanları oluşturulan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nin önümüzdeki günlerde başlayacak kar yağışı ile sezonu açacağı bildiriliyor.

Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu ve Çankırı illeri sınırları içerisinde yer alıyor. Zirvesi 2850 m. olan Ilgaz Sıradağları üzerinde, Ilgaz Milli Parkı içinde yer alan Ilgaz Kayak Merkezi, Ankara’ya 210, İstanbul’a 460, Kastamonu’ya 40 km uzaklıktadır.

Ilgaz Kayak Merkezi’inde, Ilgaz Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde 7 adet, milli park dışında 1 adet, kamu ve özel sektör tarafından işletilen toplam 1338 yatak kapasiteli 8 adet tesis bulunmaktadır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ