logo

Ilgaz Dağı Tüneli’nde Çalışmalar Tam Gaz

Ilgaz Dağı Tüneli’nde Çalışmalar Tam Gaz

ilgaz tunel_8 Kasım 2012 tarihinde yapımına başlanan Kastamonu ve Sinop’u Ilgaz Dağı Geçiti ile Çankırı üzerinden Ankara’ya bağlayacak olan Ilgaz Dağı Tüneli’nde çalışmalar tamamlanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sol tüpü 5391, sağ tüpü 5370 metre olan Ilgaz Dağı Tüneli’nin kazı ve destek çalışmaları üç vardiya, 24 Saat süren çalışmalar ile tüm hızı ile devam ediyor.

Orta Karadeniz’in Ankara bağlantısının kış koşullarındaki en önemli engeli olan Ilgaz Dağı geçişinde kolaylık, konfor, zaman kısaltacak olan Ilgaz Dağı Tüneli’nin kazı ve destek çalışmalarının %30’unun tamamlandığı, çalışmaların 2014 yılı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı bildiriliyor.

Kış koşullarında 1 Saatte aşılabilen Ilgaz Dağı geçişi Ilgaz Dağı Tüneli tamamlandığında kış koşullarından etkilenmeden 10 dakikanın altında kat edilecek.

9 Kasım 2012 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan ve Ilgaz Dağı geçişini 5, 7 m kısaltacak olan tünel inşaatı Çankırı bağlantılı asfalt yol ile birlikte 275 milyon liraya mal olacağı ifade ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ