logo

ILGAZ TÜNELİ YILSONUNDA BİTİYOR

ILGAZ TÜNELİ YILSONUNDA BİTİYOR

ilgaz_tuneliUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kastamonu – Çankırı – Ankara arasını kısaltacak Ilgaz Tüneli’nin yıl sonunda biteceğini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Ilgaz Tüneli”ni inşallah bu sene sonunda bitireceğiz ve bölgenin hassasiyetlerini, bölgenin milliyetçi değerlerini düşünerek ismini de Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli olarak vereceğiz.” dedi. Çankırı’da 2003 öncesi yaklaşık 10 yılda karayollarına yapılan harcamanın 60 milyon lira olduğuna işaret eden Arslan, 2003-2015 yılları arasında AK Parti hükümetleri döneminde ise 1 milyar 466 milyon lira harcama yapıldığını kaydetti. Arslan, Çankırı”da şu an 16 projenin devam ettiğini belirterek, Çankırı’yı özellikle hem İstanbul’a hem doğuya bağlamak adına Tetek yolunun tamamlandığını ifade etti.

ilgaz_tuneli_-3

ILGAZ 15 TEMMUZ İSTİKLAL TÜNELİ

Çankırı’nın hem Karadeniz’e hem güneye bağlantısı anlamında Ilgaz Tüneli’nin çok önemli olduğunu vurgulayan Arslan, şöyle konuştu: “Ilgaz Tüneli’ni inşallah bu sene sonunda bitireceğiz ve bölgenin hassasiyetlerini, bölgenin milliyetçi değerlerini düşünerek ismini de Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli olarak vereceğiz. Hem geçmişte istiklal mücadelesi verilirken Çankırı’nın fonksiyonu hem de 15 Temmuz’da Çankırı’nın ifa ettiği görev unutulmasın istedik.”

Çankırı”da demiryollarında da çok önemli işler yapıldığını belirten Arslan, şöyle devam etti: “Çankırı Makas Fabrikası yılda 250 makas üretecek kapasiteye sahip. YHT makaslarını üretecek VADEMSAŞ”ta da yılda 650 beton traversi makas üretimi yapılabilecek kapasite var. Çankırı-Kastamonu çevre yolunun bir kısmının ihalesini yapmıştık ancak yükleniciden kaynaklı bir sıkıntı yaşandı. Oranın tasfiyesini yapıyoruz, diğer kısmı olan 10 kilometrenin de projesi bu sene sonunda bitiyor. Çankırı çevre yolunun tamamını birden, kangren olan kısmı da dahil bu sene sonuna kadar ihalesini yapıyoruz. Hızlı bir şekilde takip ederek bunu bitireceğiz. Ankara-Akyurt-Çankırı yolu Çankırı”yı Ankara”ya ve güneye bağlamak adına çok önemli. 69 kilometrelik yolun 54 kilometresi BSK olarak bitiyor. Geriye kalan kısmının da imar planları bitti, onların sürecini de başlatıyoruz. Böylece Çankırı”yı Ankara”ya daha da yaklaştırmış olacağız. Köy Hizmetleri Köprülü Kavşağı”nın da ihalesini bu yıl yapıyoruz. Tuz Mağarası yolu turistik anlamda da çok önemsediğimiz bir yol. Bu da inşallah bu yıl tamamlanıyor.”

ilgaz_tuneli_-2

GÜNDE 26 TRENDEN 40 TRENE

Irmak-Çankırı-Karabük-Zonguldak demiryolunun da Çankırı için önemli olduğuna işaret eden Arslan, bunun yaklaşık 172 kilometrelik kısmının Çankırı sınırları içinde yer aldığını ve 940 milyon lira proje bedeliyle ihalesinin yapıldığını anımsattı. Bu ay sonuna kadar projede testlerin biteceğini bildiren Arslan, “Önümüzdeki ay sonunda da hizmete sokacağız. Günde 26 tren çalışırken, 40 tren çalışabilecek.” dedi. Çankırı”nın 15 Temmuz darbe girişiminde her zaman olduğu gibi dik duruşunu ortaya koyduğunu vurgulayan Arslan, “Çankırılı ülkenin her yerinde şehit olmaya gidiyor. Biliyor ki toprak, uğruna ölen yoksa vatan değildir.” diye konuştu. Bakan Arslan, Valilik ziyareti sonrasında Çankırı Belediye Başkanlığını ve Çankırı AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ