logo

ILGAZ’DAN BAŞLAYAN “8. İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ” YAPILDI

ILGAZ’DAN BAŞLAYAN “8. İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ” YAPILDI

“8. İstiklal Yolu Yürüyüşü”nün Ilgaz Derbent Şehitliği’nden başlayan ilk gün program, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kurtuluş Savaşı’nda özellikle İstanbul’dan Anadolu’daki mücadeleye destek için yola çıkan mühimmat ve cephanenin Anadolu kadınlarının katkılarıyla cepheye ulaştırıldığı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden başlayarak, Ilgaz ve Çankırı üzerinden Ankara’ya kadar uzanan İstiklal Yolu’nda, ilki 2009 yılında gerçekleştirilen Ilgaz’dan başlayan Çankırı İl sınırındaki bölümündeki “İstiklal Yolu Yürüyüşü”nün 8’incisi yapıldı.

Karadeniz üzerinden gelen cephane ve askeri lojistik malzemeyi İnebolu Limanı’ndan, Kastamonu Ilgaz, Çankırı ve Ankara üzerinden cephe gerisinde kalan Çankırı ve Kastamonulu kadınların ağır kış koşullarında fedakarca mücadele ile cepheye ulaştırmasının gelecek nesillere taşınarak unutulmamasını sağlamayı amaçlayan, İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün Çankırı İl sınırlarında kalan bölümünde Ilgaz’dan başlayan “8. İstiklal Yolu Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

“8. İstiklal Yolu Yürüyüşü” ilk gün programının başlangıcı Derbent Şehitliği Anıtına Ilgaz Kaymakamlığı ve Ilgaz Belediye Başkanlığımızın çelenklerini sunmasıyla başladı.

Çelenk sunumu ardından Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı atışı yapılarak Kuranı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra Ilgaz ilçe merkezinde Mehteran Grubunun gösterileriyle devam edildi.

Ilgazlıların da katılımıyla kortej yürüyüşü oluşturularak İlçe Şehitliği ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret sonrası Ilgaz Belediye Başkanlığı katkılarıyla “İstiklal Yolu Yürüyüşü” katılımcılarına yöre lezzeti “Keşkek” ikamı ikram edildi. Törenin ikinci gününde tarihi yolda gerçekleştirilen “İstiklal Yolu Yürüyüşü” ile gelinen Kıyısın Köyü’nde düzenlenen program ile “8. İstiklal Yolu Yürüyüşü” tamamlandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ