logo

İlgezdi, 23 Nisan Yarışması Son Başvuru Tarihini Açıkladı

İlgezdi, 23 Nisan Yarışması Son Başvuru Tarihini Açıkladı

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim, Şiir ve Beste Yarışması” tarihine ilişkin açıklama yapan Gamze Akkuş İlgezdi, yarışma için son başvuru tarihini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Millî Mücadelenin 100. Yılı kapsamında partisi tarafından düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim, Şiir ve Beste Yarışması”na ilişkin açıklama yaptı.

İLGEZDİ, 23 NİSAN YARIŞMASI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİNİ AÇIKLADI: “BÜYÜK TAARRUZ İÇİN KESİN EMRİN VERİLDİĞİ 21 AĞUSTOS”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Millî Mücadelenin 100. Yılı kapsamında partisi tarafından düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim, Şiir ve Beste Yarışması”na ilişkin açıklama yaptı. İlgezdi, tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 pandemisi nedeniyle daha önce 27 Mart 2020 olarak açıkladıkları son katılım tarihinin, Milli egemenlik mücadelesini zafere taşıyan Büyük Taarruzun kesin olarak kararlaştırıldığı 21 Ağustos 2020’ye uzatıldığını bildirdi.

SON BAŞVURU 21 AĞUSTOS

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi normalleşme süreciyle birlikte tarihi yarışmanın son başvuru tarihinin de Milli Egemenlik mücadelesinin ruhuna yakışır olmasını arzu ettiklerini söyledi. 21 Ağustos 2020 tarihinin özellikle seçildiğini vurgulayan İlgezdi, “21 Ağustos, bağımsızlık meşalesini zafere taşıyan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Büyük Taarruz için kesin emrin verildiği gündür. Kurtuluş mücadelemiz açısından bir dönüm noktasıdır” dedi.

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

19 Mayıs 1919’da fiilen başlatılan bağımsızlık mücadelesinin uzun ve acı dolu bir süreç sonrasında başarıya ulaştığına dikkati çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, “TBMM’nin açılışının 100’üncü yılı onuruna düzenlemiş olduğumuz yarışma için son başvuru tarihimizi 27 Mart 2020 olarak belirlemiştik. Bu tarihi de özenle seçmiştik. Zira milli davamız için büyük önem taşıyan 2. İnönü Muharebesinin dönüm noktasıydı. Bu muharebeler sonucunda Mustafa Kemal Paşa’nın, ikinci genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız olan Batı Cephesi kumandanı İsmet Paşa’ya hitaben çektiği, “Siz orada yalnız düşmanı değil milletin makus talihini de yendiniz. İstilâ altındaki topraklarımızla beraber bütün vatan, bugün en ücra köşelerine kadar zaferinizi kutluyor.” telgrafı, bizim için milli mücadelemizin kilometre taşlarından birisidir. Biz çocuklarımızın da bu bilinçle Milli Egemenliğimizin 100’üncü yılını kutlamasını planlamıştık. Pandemi nedeniyle ne yazık ki bu tarihi ertelemek zorunda kaldık.” ifadelerini kullandı.

BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ ZAFER YOLUNDA

Pandemi süreci yaşanmasaydı 23 Nisan’da Milli Egemenliğin 100. yılına yakışır şekilde büyük bir ödül töreni ile kazananları açıklayacaklarını anımsatan CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, “Halkımızın sağlığı her şeyden önemli olduğu için son başvuru süresini süresiz uzatmıştık. Normalleşme süreciyle birlikte yarışmanın son başvuru tarihini, yine ülkemizin kuruluşundaki en önemli kavşak noktalarından biri olan, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirdiğimiz Büyük Taarruz’un planlandığı gün olan 21 Ağustos olarak belirledik” diye konuştu.

19 Mayıs 1919’da başlayan mücadelenin 30 Ağustos 1922’de kesin zafere ulaştığının altını çizen İlgezdi, “21 Ağustos’ta kesin emri verilen Büyük Taarruz ile Anadolu’yu esaretten kurtardık ve tam bağımsızlığımıza ulaştık. Ülkemizi kurtaran ve cumhuriyeti kuran parti olarak, Millî Mücadelemizin 100. Yılı kapsamında düzenlediğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim, Şiir ve Beste yarışmasının son başvuru tarihini 21 Ağustos 2020 Cuma günü olarak açıklamaktan onur duyuyoruz” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ EYLÜL’DE

Cumhuriyet tarihimizin çok önemli kilometre taşları olan; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu bu yıl sokaklarda, meydanlarda el ele, yürek yüreğe yaşayamadığımızın altını çizen CHP’li İlgezdi, ödül töreni hakkında da bilgi vererek, “Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulduğu takdirde normalleşme sürecinin sorunsuz devam etmesini istiyoruz. Her şey yolunda giderse Eylül ayında düzenleyeceğimiz tören ile yarışmanın ödüllerini dağıtacağız. Coşkumuzu çocuklarımız ve yurttaşlarımızla birlikte yaşayacağız. İnanıyorum ki, düzenleyeceğimiz ödül töreni ile buruk biçimde kutladığımız iki bayramımızı da büyük bir onur, kıvanç ve coşkuyla kutlayacağız” dedi.

50 BİN İLA 10 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞEN PARA ÖDÜLÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Milli Egemenliğin 100. Yılı nedeniyle düzenlenen Resim Şiir ve Beste yarışmasının çocuklar ve büyükler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildiğini bildiren İlgezdi, çocuk kategorisi resim, şiir ve beste dallarında dereceye giren ilk üç eserin birincilerine 20’şer bin, ikincilerine 15’er bin, üçüncülerine ise 10’ar bin lira ödül verileceğini açıkladı. CHP Genel Başkan yardımcısı İlgezdi, büyükler kategorisi beste dalında yarışmaya katılan eser sahiplerinden birinci olana 50 bin, ikinciye 30 bin, üçüncüye ise 20 bin lira para ödülü verileceğini belirtti.

KARDEŞLİK ÖDÜLÜ DE VERİLECEK

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı halde, Balkanlardan, Kerkük’e, Batı Trakya’dan Musul’a tüm dünyadaki soydaşlarımızın da yarışmaya katılımlarının kabul edildiğini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, “Soydaşlarımız için de ‘Dost, Akraba, Soydaş Topluluklar 100. yıl Kardeşlik Ödülü’ vereceğiz. Dünyanın birçok yerinden çocuklarımız eserlerini yolladılar, yollamaya da devam ediyorlar. Soydaşlarımızla kurduğumuz gönül köprüsünü perçinliyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ

Gamze Akkuş İlgezdi, “Milli Egemenliğimizin 100. Yılında çocuklarımızın gözünden Atatürk sevgisini, Cumhuriyet ve kazanımlarına dair hayallerini görmek istiyoruz. Resimlerinde, şiirlerinde, bestelerinde özlemini duydukları Türkiye’yi hissetmek için eserlerini bekliyoruz. Yarışmaya katılmak isteyenlerin 23nisan.chp.org.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları ve eserlerini CHP Genel Merkezine veya ikamet ettikleri il başkanlıklarına alındı makbuzu karşılığında teslim etmeleri yeterli olacak.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ