logo

İlgezdi, ‘DT Genel Müdürü Görevden Alınmalıdır’

İlgezdi, ‘DT Genel Müdürü Görevden Alınmalıdır’

İzmir DT Müdürü için soruşturma izni verildiğini hatırlatan CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi,  “Soruşturmanın selameti açısından Genel Müdür görevden alınmalıdır.” Dedi.

Soruşturmanın selameti açısından Genel Müdür görevden alınmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İzmir Devlet Tiyatrosu‘nda (DT) sahne ve kostüm tasarımcısı Ali Cem Köroğlu’nun koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle ilgili davada DT Genel Müdürü, İzmir DT Müdürü için soruşturma izni verildiğini hatırlatarak, “Soruşturmanın doğru ve etkili olabilmesi için Bakanlığın genel müdür, müdür, müdür yardımcılarını da görevden alması gerekiyor” dedi.

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, İzmir Devlet Tiyatrosu’nun “Karıncalar- Bir Savaş Vardı” adlı oyunun provalarında ve temsilinde koronavirüs kaparak hayatını kaybeden Ali Cem Köroğlu için Kültür Sanat-Sen’in açtığı davada Kültür ve Turizm Bakanlığının Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut ve Sanat Teknik Müdür Yardımcısı Hakan Eroğlu ile İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Sözleşmeli Sanatçısı Sıddık Akın Kurt hakkında soruşturma izni verildiğini ifade etti.

CHP’li Akkuş İlgezdi, Bakanlığın soruşturma izni vermesinin önemli olduğunu belirterek, “Sayın Kültür ve Turizm Bakanının yaşanan acı olayla ilgili ihmali bulunanların soruşturulması için izin vermesi doğru bir karardır. Şimdi soruşturmanın doğru ve etkili olabilmesi için soruşturma izni verilenlerin görevlerinden soruşturma bitene kadar alınması gerekmektedir. Böylece soruşturma ile ilgili herhangi bir baskı ve benzeri durumlar olmaz” diye konuştu.

Daha öncede bir Devlet Tiyatrosu Genel Müdürünün hakkında soruşturma açıldığını hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, o genel müdürün soruşturma için görevden alındığı ifade etti. 

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ