logo

İLGEZDİ: İDAMLAR BEDENLERİ YOK EDER, DÜŞÜNCELERİ DEĞİL

İLGEZDİ: İDAMLAR BEDENLERİ YOK EDER, DÜŞÜNCELERİ DEĞİL

Hakkı Altınkaynak başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe örgütü, idam edilişlerinin 44. yıl dönümünde düzenlediği etkinlikle devrim şehitleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, andı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe örgütü tarafından Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda düzenlenen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 44. yıl dönümü etkinliğinde konuşan CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İdamların düşünceleri değil, bedenleri yok edeceğinin altını çizerek; “Ölümlerinin üzerinden 44 yıl geçmesine rağmen, Deniz’lerin onurlu mirası devam ediyor, demokrasi meşalesi hala yanıyor” dedi. İlgezdi, “Emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye isteyerek tüm Türkiye’nin sesi olan “3 Fidan”ın düşünceleri yaşıyor ve yaşayacak. Şimdi bayrak bizim, şimdi dava bizim” ifadesiyle Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın mücadelesinin devam ettirildiğinin altını çizdi.

uc_fidan_anma_deniz (4)

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Ataşehir’de anıldı

6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Ulucanlar cezaevi’nde idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan ölümlerinin 44. yılında, Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’nda düzenlenen törenle andı.uc_fidan_anma_deniz (5)uc_fidan_anma_deniz (6)Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’ndaki anma töreninde, Deniz Gezmiş’in adıyla anılan parktaki anıtına karanfil bırakıldı.
CHP Yönetim Kurulu üyelerinden Alican Aykaç Deniz Gezmiş’in, Aysun Özdemir Yusuf Aslan’ın, Oğuz Kaçmaz ise Hüseyin İnan’ın idam edilmeden önce yazdıkları son mektupları okudular.

uc_fidan_anma_deniz (2)

“YİĞİT, ONURLU 3 DEVRİMCİMİZİ SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ”

“Bugün, gözlerini budaktan esirgemeyen, ülkesinin bağımsızlığı halklarının özgürlüğü ve onurlu yaşamaları için hayatlarının baharlarında canlarını vermekten korkmayan yiğit, onurlu 3 devrimcimizi saygı ve özlemle anıyoruz” diyerek, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın onurlu mücadelesine dikkat çeken CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak,  “Bu devrimci yiğitler kısacık ömürlerinde halkımızın geleceği için hep en ön safta oldular. Hep en mert sözler söylediler ve asla geri adım atmadılar. İdam sehpalarını kuranlara asla boyun eğmediler. İşte bize düşen bu yiğit devrimcilerimizin mücadelesini aksatmadan sürdürmek ve insanlarımıza bu onurlu mücadelenin özünü doğru ve etkili bir şekilde anlatmaktır” dedi.

uc_fidan_anma_deniz (7)

“ŞİMDİ BAYRAK, DAVA BİZİM”

Nazım Hikmet’in ‘Delikanlım’ şiirini okuyarak anma törenindeki konuşmasına başlayan CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ölümlerinin üzerinden 44 yıl geçmesine rağmen, Deniz’lerin onurlu mirasının devam ederek, demokrasi meşalesi hala yandığını vurgulayarak; “O nedenle hep birlikte buradayız. İdamlar bedenleri yok eder, düşünceleri değil. Yoksa hiçbirimiz burada olmazdık. Demek ki bu düşünceler yaşıyor ve yaşayacak. 3 fidan emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye isteyerek tüm Türkiye’nin sesi oldular. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan bir yangın ortamından püskürtülmüş genç fidanlardı ve hoyrattı gülüşleri aydınlığı çalkalarlardı. Yenildiler bir gece korkusuzca emperyalizmin yağlı urganına. Şimdi bayrak bizim, şimdi dava bizim. Tam bağımsızlık yolunda giden tüm devrim şehitlerine selam olsun” şeklinde konuştu.

uc_fidan_anma_deniz (3)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ