logo

13 Temmuz 2023

İlgezdi, ‘Kamu Yayıncılığını Unutan, Yanlı Yayın Yapan TRT Suç İşliyor”

İlgezdi, ‘Kamu Yayıncılığını Unutan, Yanlı Yayın Yapan TRT Suç İşliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, seçim sonrası TRT’nin partilerin TBMM grup konuşmalarına ayırdığı yayın sürelerini araştırdı.

Recep Kenan/itvhaber.com

TRT yayınlarında parti liderlerine ayrılan sürelerle ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi,  20 Haziran 2023 Salı günü Bahçeli’nin 43 dakikalık grup konuşmasını tamamını yayınlayan TRT Haber’in aynı gün CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasının sadece 10 dakikasını yayınladığının altını çizdi.

Seçim sonrası TRT’nin partilerin TBMM grup konuşmalarına ayırdığı yayın sürelerini araştıran CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “13 Haziran 2023 Salı günü Meclis’in ilk grup toplantıları başladı. MHP lideri Bahçeli’nin 28 dakikalık grup toplantısının tamamını veren TRT Haber CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasının sadece ve sadece 9 dakikasını verdi. Kamu yayıncılığını unutan TRT yandaş kanallardan daha yanlı yayın yaparak suç işliyor” dedi.

ERDOĞAN 1 SAAT 2 DAKİKA, MHP GRUBU 39, CHP 11 DAKİKA

TRT’nin yayınları ile ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili İlgezdi, “21 Haziran 2023 Çarşamba günü grubunda konuşan AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın tüm konuşması ile birlikte kürsüden ayrılışı ve yaptığı konuşmadaki satır başlarına kadar ayrıntıları tam 1 saat 2 dakika boyunca TRT Haber ekranlarında oldu. 5 Temmuz 2023’te baştan sona MHP Grubu 39 dakika olarak yer alırken. CHP Grup toplantısı 11 dakika yer buldu.” Dedi.

TRT HAFTALIK ANA MUHALEFETE YAKLAŞIK 10 DAKİKA AYIRDI

TRT’nin ana muhalefete haftada yaklaşık 10 dakika ayırdığını kaydeden İlgezdi,  “İktidar partisine 1 saatten fazla süre ayıran TRT haftalık olarak ana muhalefete yaklaşık 10 dakika ayırdı. TRT Ana Muhalefet Partisi olan CHP’ye zoraki olarak haftalık ortalama 10 dakika ayırırken, parlamentonun 4. büyük partisine 1 saat 50 dakika ayırmaktadır. AKP’ye ise tek grup toplantısına 1 saatten fazla zaman ayırıyor. Bu TRT’nin anayasal sınırlarını ve kendi kanununu alenen çiğnemesi anlamına gelmektedir. Kamu yayıncılığını unutan TRT yandaş kanallardan daha yanlı yayın yaparak suç işliyor.” İfadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ