logo

İlgezdi, ‘Mali Müşavirler de Virüse Açık Hedef’

İlgezdi, ‘Mali Müşavirler de Virüse Açık Hedef’

Koronavirüs Salgını (kovid 19) pandemi sürecinde mali müşavirlerin de virüsün açık hedefi olduğunu vurgulayan CHP’li İlgezdi beyannamelerin bulaşı riskini artıracağına dikkat çekti.

Dünyayı etkileyen Koronavirüs Salgını (kovid 19) pandemi sürecinde birçok meslek grubu gibi mali müşavirlerin de virüsün açık hedefi olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi beyannamelerin bulaşı riskini artıracağına dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, zorlu pandemi sürecinde birçok meslek grubu gibi mali müşavirler de virüsün açık hedefinde olduğunu hatırlatarak, “Mali müşavirlerin her ay vermek zorunda oldukları beyannameler ertelenmelidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklama ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın nisan, mayıs ve haziran’da muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemelerinin mücbir sebep nedeniyle 6’şar ay ertelendiği bu sebeple nisan, mayıs ve haziran ayı KDV ve muhtasar beyan verme sürelerinin 27 Temmuz tarihine ertelendiğini duyurduğunu hatırlatarak, “Ancak mücbir sebebe giren işletmelerin diğer beyannameleri ile ilgili bir erteleme yoktur” dedi.

CHP’li İlgezdi “Bununla birlikte mücbir sebebe girmeyen fırın, market gibi işletmelerin beyannamelerinin de zamanında verilmesi gerekiyor. Ayrıca tüm işletmelerin SGK tahakkuklarının da 23 Nisan’a kadar yapılması gerekiyor” diye ekledi. 

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi mali müşavirlerin bu işlemler için çalıştıkları firmalara gitmek ve bir sürü evrak toplamak zorunda olduklarını hatırlatarak, “Mali müşavirler koronavirüse karşı açık hedef haline gelmektedir” dedi. 

İlgezdi Aile, Çalışma  ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a vermiş olduğu soru önergersi ile 23 Nisan’da verilmesi gereken SGK tahakkuklarının da ertelenmesi gerektiğini ifade ederek, bakanlığın böyle bir ertelemeye yapıp yapmayacağını sordu. İlgezdi ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da mücbir sebebe girmeyen işletmeler ile tüm beyannamelerin ertelenmesinin planlanıp planlanmadığını da sordu.

İlgezdi, “Mali müşavirler ‘ölmek istemiyoruz’ diyerek kendilerini anlatmaya çalışırken, alınacak önlemler ise son derece nettir. Mali müşavirlerin öncelikli talepleri SGK ve diğer tüm beyannamelerin yıl sonuna kadar ertelenmesidir. Zira mücbir sebeple Nisan, Mayıs, Haziran ayları KDV ve muhtasar beyanları nasıl ki 27 Temmuz 2020 tarihine ertelendiyse mücbir sebebe girmeyen firmaların da KDV ve muhtasar beyanları ile tüm firmaların SGK tahakkukları ve tüm diğer beyanları da ertelenmelidir.  Ancak bu şekilde virüse karşı mücadelede önemli bir adım atılmış olacak ve Mali müşavirler bir nebze de olsa virüs bulaşı riskinden uzaklaşacaktır” açıklamasında bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ