logo

İlgezdi ‘Yenisahra, Barbaros Fikirtepe Olmasın!’

İlgezdi ‘Yenisahra, Barbaros Fikirtepe Olmasın!’

Ataşehir’in imar planlarını yapmasını istedikleri sadece ana arterlerde olduğunu söyleyen Battal ilgezdi ‘Büyükşehir’i hiç Ataşehir’de gören var mı?’ diye sordu.

Ataşehir Belediye Meclisi faaliyet raporlarının görüşüldüğü Nisan Ayı toplantısında eleştirileri yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “ Büyükşehir’i hiç Ataşehir’de gören var mı?” diye sorduğu konuşmasında; “Sadece ana arterleri yapıyorlar, başka bir hizmeti yok” dedi.

Battal İlgezdi ‘Mahalleli de Müteahhit de mağdur!’

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin geciken 1/5000’lik imar planlarına dikkat çeken İlgezdi, Yenisahra ve Barbaros mahalleleri Fikirtepe gibi olmasın diyerek, buralarda mal sahiplerinin de müteahhitlerin de perişan olduğunu söyledi.

Battal İlgezdi, Fikirtepe’de 4 yıldır müteahhittin  ve mal sahibinin perişan olduğunu vurguladığı konuşmasında Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin Fikirtepe gibi olmamasını diledi.

“Dün 5 Bin Kişi İle Gittik, Şimdi 25 Bin Kişi İle Büyükşehire …”

Faaliyet raporu görüşmeleri sırasında Ak Partili üyelerin eleştirilerini yanıtlayan Belediye Başkanı Battal İlgezdi ; “ Büyükşehir’i hiç Ataşehir’de gören var mı? Sadece ana arterleri yapıyorlar,  başka bir hizmeti yok.  6 yıllık sürede bir kuruş yardımlarını görmedik. Biz para istemedik, asfaltta istemedik. Sadece planlarımızı çıkarmalarını istedik. Onu da yapmadılar. Dileğimiz; Yeni Sahra ve Barbaros mahalleleri Fikirtepe gibi olmasın. Dört yıldır orada müteahhit perişan, mal sahibi perişan. Onun için bu planların bir an evvel çıkması gerekir. Eğer çıkarmazlarsa dün 5 bin kişi ile gittik, şimdi 25 bin kişi ile Büyükşehir belediyesine gideriz. Bizim için problem yok” diye konuştu.

“Dün Ne İdi, Bugün Nasıl”

Faaliyet raporlarının yasalar çerçevesinde yapıldığını söyleyen Başkan ilgezdi Faaliyet raporu ile ilgili eleştirileri; “ Faaliyet raporları yasalara göre yapılır. Kafadan yapılmaz. Burada kesin hesap yok. Mayıs ayında kesin hesabı konuşacağız.  Ben başkan olmadan önce Örnek mahallesinin çöpleri 3 günde bir,  Ferhatpaşa’da 7 günde bir, Mustafa Kemal Mahallesinde 15 günde bir alıyorlardı. Ben bu mahalleleri AK Parti belediyelerinden teslim aldım. Çöp toplamasını beceremeyen bir iktidar hangi yatırımı yaptı Ataşehir’e. Şu an bu mahalleler de çöpler düzenli olarak toplanıyor. Örnek mahallesindeki ana arteri bana versinler hemen yapayım. Ben başkan olduğumda Ferhatpaşa mahallesindeki evleri su basıyordu. Şu an Ferhatpaşa mahallesinde su evleri basmıyor. Şu an bu mahallemizin Sağlık ve Gençlik Merkezi ve 30 bin m2’lik parkı var. Örnek Mahallesi Kültür Merkezi’nin yerini vatandaşın biri işgal etmişti. Oraya kültür merkezi yaptık. Fena mı yaptık. Gerçekçi olalım.  Bu kent dün ne idi, bugün nasıl ona bakalım” şeklinde yanıtladı.

Ataşehir’in Sorunlarını Birlikte Çözelim

“Bizim anlayışımızda dil, din, ırk ve mezhep farkı yok. Herkese aynı mesafedeyiz” diyerek ayrım yapmadan hizmet yaptıklarının altını çizen Battal İlgezdi sözlerini şöyle sürdürdü; “Öyle olmaya da devam edeceğiz. Kültür Merkezlerin yapımı devam ediyor. Yalnız Kemal Sunal Kültür merkezi konusunda Büyükşehirle sorun yaşıyoruz. Deniz Gezmiş Parkının yanına bir Kültür Merkezi projemiz var. İhalesi Yapılacak. STK’lara Atatürk mahallesinde yer vereceğim. 16 proje söyledim. Gerçekçi olalım. Bunlardan biri hariç hepsini bitireceğim.  Kentin menfaati ne gerektiriyorsa onu yapacağız. İnandığımız ve doğru bulduğumuz işleri yapmaya devam edeceğiz. Sizlerden bir şey rica ediyorum. Gelin ortak bir anlayışla Ataşehir’in sorunlarını birlikte çözelim.”

ilhami

İlçemizin En Önemli Sorunu 1/5000′lik İmar Planları

2014 yılı Ataşehir Belediyesi Faaliyet Raporu görüşmeleri CHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili  İlhami Yılmaz’ın raporla ilgili; “Bir taraftan rutin belediyecilik hizmetlerini aksatmadan yerine getirirken, aynı zamanda kent yaşamı içersinde ortaya çıkan ve yeni ihtiyaçlara da yanıt veren sosyal, kültürel projeler üreterek çalışmalarımıza devam etmekteyiz” şeklinde ifadeleri ile başladı.

6. yılını doldurduğunun altını çizdiği Ataşehir Belediyesi’nin, çözüm bekleyen sorunlardan en önemlisi olan ilçenin imar planı sorununa çözüm olanakları aradığının altını çizdiği konuşmasına; “İlçemizin en önemli sorunu; bugüne kadar sürüncemede bırakılan ve ne hikmetse bir türlü çıkarılamayan yada çıkarılmak istenmeyen 1/5000′lik imar planlarıdır. İstanbul’da bulunan tüm ilçe belediyelerinin 1/5000′lik imar planları daha ilk yıllarda onaylanıp uygulamaya başlanmasına rağmen, ilçemizin planları için herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Temennimiz bu planların bir an önce yapılarak uygulamaya konulmasıdır” dedi.

Ataşehir, İstanbul’un Sağlık Ve Eğitim Merkezi Oluyor

Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da ayrıntılı bilgiler veren İlhami Yılmaz; “10 mahallemizde 8.094 metre uzunluğunda taşıyıcı yağmur suyu kanalı yapılmıştır. 25.986 m2 tretuvar, 36.331 m2 bordür, 24.308 m2 oluk taşı imalatı, 152.753 m2 parke taşı ile yol kaplaması imalatı gerçekleştirilmiştir. Mustafa Saffet Kültür Merkezi yıl içinde faaliyete geçecektir. İçerenköy Mahallesi’ndeki eski pazar alanına kültür merkezi inşası da devam etmektedir. Farklı mahallelerde açtığımız sağlık kurumlarıyla halkımıza sağlık hizmeti de vermekteyiz. Yıl içinde 43 bin m2 yeşil alan yaptık. Böylece ilçemizdeki yeşil aran büyüklüğü 843 bin m2′ye yükselmiştir. Mahallelerimizde bulunan yer üstü ve yer altı çöp konteynerleri aracılığıyla günde üç vardiya çöp toplanmaktadır” diyerek sözlerine devam eden Yılmaz, Ataşehir Belediyesi’nin konumunun avantajı ile İstanbul’un sağlık ve eğitim merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı.

Grupları adına söz alan üyeler Faaliyet Raporu hakkında görüşlerini dile getirdiler.

Ataşehir’in İki Yüzünü Görmekteyiz

mikailAtaşehir’in iki yüzünü görmekte olduklarını vurgulayarak konuşmasına başlayan Mükayil Bektaş AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada; “Bir tarafta lüks konutlar ve onlara verilen hizmetler, diğer tarafta ise sizin tabirinizle varoşlar ve verilmeyen hizmetler. Belediyemizin hizmet birimleri ve çeşitli taziye evleri için geçici prefabrik yapılar yaptığını görmekteyiz. Bu faaliyet raporunda, spor komplekslerinin, kültür merkezlerinin, kent meydanlarının, prestij caddelerinin ve imar planlarının yapıldığı bir ilçede yatırımların başlayıp hızla devam ettiğini açıklayan bir faaliyet raporu olmasını arzu ederdik” dedi.

Belediyenin, spor tesisi ve spor kompleksi yapımında yetersiz kaldığını iddia eden Bektaş, “Belediyemiz sporda tesisleşme anlamında da bir faaliyet gösterememiştir. Tesis ve Hizmet vermekten ziyade ver kurtul mantığı ile para dağıtmıştır. Yaptığı tek sportif faaliyeti budur. Belediyemiz engelliler hususunda kendi üzerine düşen sorumlulukları dernek ve vakıflar üzerine yüklemiş, sosyal sorumluluk projeleri adı altında geçici çözümler üretmiş, kalıcı eser anlamında engelli vatandaşlarımızın yararlanacağı bir tesis yapmamıştır” diye konuştu.saim

Faaliyet raporlarının belediyelerin daha önce hazırlamış oldukları Stratejik Plan ve Performans programlarının ışığında oluşan iş ve işlemleri gösterdiğini ifade ederek AK Parti Grubu adına söz aldığı konuşmasına başlayan Saim Başkan, “2014 yılı için hazırlanan Stratejik Plan ve Performans programına baktığımızda belediyemiz düşündüğü ve uygulamaya sokmayı planladığı birçok faaliyeti maalesef yerine getirememiştir.  Örneğin; kültür merkezleri yapmak, prestij meydanları ve prestij yolları yapmak, su sporları merkezi, kültür sanat ve kongre merkezi, çok amaçlı evlendirme binası, AB bilgi evleri. 357 sayfalık faaliyet raporu bize Ataşehir Belediyesinin 2014 yılında Belediye Başkanının tabiriyle varoşlara hiçbir yatırım yapılmadığını sadece belediyenin mutat yapması gereken işlerin yapıldığını göstermektedir. 6. yılında hala kendi hizmet binalarına taşınamamış ve kiralama ile işlemleri yürütmekte olan belediyemiz kira ödemelerine devam etmektedir” dedi.

mcls

 Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

Konuşmalardan sonra ad okunarak yapılan açık oylamada Ataşehir Belediyesi’nin 2014 faaliyet raporu AK parti grubunun 15 ret oyuna karşı CHP grubunu 22 oyu ile Faaliyet Raporu kabul edildi.

Faaliyet Raporu, AK Partili üyelerin ret oylarına karşın, CHP’li üyelerin kabul oylarıyla onaylandı.

Nisan ayının 5’inci birleşiminde gündemde bulunan 6 rapor üzerinde görüşmeler yapıldı.  Yapılan konuşmalar sonucunda AK Parti’nin muhalefetine karşılık CHP’nin oylarıyla bu 6 rapor komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka konu olmadığından Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, 04.05.2015 Pazartesi günü saat 16.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ