logo

İlhami Yılmaz, ‘Öncelik Ataşehir Halkının Memnuniyeti’

İlhami Yılmaz, ‘Öncelik Ataşehir Halkının Memnuniyeti’

Ataşehir Belediyesi 2020 Faaliyet Raporu’nu Meclis’e sunan CHP’li İlhami Yılmaz, Kovid salgını koşullarına dikkat çekip, “Ataşehir Halkının Memnuniyeti Öncelik” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

7 başlık altında toplanan Ataşehir Belediyesi 2020 Faaliyet Raporu Ataşehir Belediye Meclisi’ne Meclis CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz tarafından sunuldu. Rapor hakkında CHP Grubu görüşü Yılmaz tarafından aktarıldı.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ 2020 FAALİYET RAPORU 7 BAŞLIKTA

Ataşehir Belediyesi 2020 Faaliyet Raporunu sunduğu Meclis Genel Kurulunda grubu adına görüş belirten CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, “Çevre Hizmetleri”, “Kentsel yenileşme”, “Afet ve Toplum Hizmetler Yönetimi”, “Kütür Hizmetleri”, Sosyal Destek Hizmetleri” ve “Sağlık Yönetimi” olmak üzere 7 başlık altında toplandı.

BÜTÇE: GİDER 480, GELİR 394 OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Ataşehir Belediyesi 2020 Faaliyet Raporunda yer alan mali verilerde; 538 milyon TL olarak 2020 yılı bütçesi hedeflenmiş olduğu belirtilerek, mali yıl sonunda gider bütçesinin 480.444.196 TL, Gelir Bütçesi 394.209.394 TL olarak gerçekleştiği kaydedildi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ 12’NCİ YILINI TAMAMLADI

Ataşehir Belediyesi 2020 Faaliyet Raporu hakkında grubu adına görüşlerini aktaran Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz, Faaliyet Raporu ile ilgili konuşmasına Ataşehir Belediyesi’nin 12’nci yılını tamamladığını hatırlatarak başladı. Yılmaz, bu süreçte Ataşehir halkı yararına karar alarak büyük işler başardıklarını, önümüzdeki dönemde de çok önemli işler yapacaklarını umduğunu kaydetti.

2020 YILI FAALİYET RAPORUNU İLHAMİ YILMAZ SUNDU

Ataşehir Belediyesi’nin 2020 yılına ait Faaliyet Raporu ile ilgili söz aldığını vurgulayan İlhami Yılmaz,  raporun görüşmesinde; Ataşehirli olmanın gururunu yaşadıklarını, her alanda gelişimi hedefleyen, demokratik ve çağdaş bir belediyecilik anlayışı içinde çalıştıklarının altını çizerek, “Belediyemizin kuruluşundan bu güne önemli iler yaptık. İlçemizde hiçbir ayrım yapmadan, her Ataşehirliyi yaşama katma prensibi ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Şeffaf, denetlenebilir bir yönetim modeli izliyoruz. Her adımımızı karde3şlik ve komşuluk bilinci ile atıyor, dertlere derman olmaya çalışıyoruz.” Dedi.

ATAŞEHİR HALKININ MEMNUNİYETİ ÖNCELİK

“Belediyemizin hedefi insan odaklı olup, toplumun birlik beraberlik, sevgi ve saygı, barış ve huzur içinde yaşaması için her türlü çabayı içindeyiz.” İfadeleri ile 2020 yılı faaliyet raporu üzerine görüş açıklamasını sürdüren Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz, Ataşehir halkının memnuniyetinin öncelikleri olduğunu vurgulayarak, “İlçemizdeki insanlarımızın yaşam kalitesini en üst düzeye çıkartmak için bütün olanaklarımızı adil etkili ve verimli kullanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2020 yılının Mart ayında başlayan ve dünya genelinde yayılmaya başlayan Covid-19 hastalığının ilk günlerinden itibaren gerekli tüm tedbirler alındı. Vatandaşlarımızın sağlıklarını korumak için; hijyen, temizlik, sosyal destek ve denetleme çalışmaları başarılı bir şekilde yürütülmüştür. Engelli ve 65 yaş üstü evden çıkamayan vatandaşlarımızın sıcak yemek ve diğer ihtiyaçları karşılanmıştır. Sosyal destek ile ulaşılan vatandaşlarımıza psikolojik destek verdik. Eğitim, kültür-sanat, psikolojik destek hizmetlerimiz online olarak hizmet vermiştir. Sosyal medya hesapları üzerinden hizmet veriyoruz. Pandemi sürecini en az tahriple atlatmak için önemli tedbirler aldık.” Dedi.

KADINLARI HER ALANDA GÜÇLENDİRİLMELİ, FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

Çağdaş ve gelişmiş toplum için çalışmalarını da sürdürdüklerini kaydeden İlhami Yılmaz, “Kadınlarımıza her alanda güçlendirilmesi, destek verilmesi, eğitim, istihdam, sağlık gibi pek çok alanda fırsat eşitliği sağlanması gerektiğine inanıyoruz.  Bu doğrultuda; kadınları girişimciliğe teşvik eden  Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezimiz (AKAGİM) ile sosyal ve ekonomik alanda yer almak isteyen kadınlarımızı her zaman destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Çevre konusunda toplumsal duyarlılığın artarak devam etmesi adına önemli projeler hayata geçirdik. Toplum sağlığına zarar veren ilaçların ayrıştırılarak toplanmasını, bertarafını sağladık. Temiz bir doğa için yeşil alanların çoğaltılması, yeni sosyal alanların oluşturulması için çalışmalar yanı sıra; kent estetiği ve yeni sosyal alanların oluşturulması için önemli çalışmalar yapmaktayız.” şeklindeki İfadelerini aktardı.

KAYIŞDAĞI GÜNDÜZ BAKIM EVİNİ TAMAMLADIK

İlhami Yılmaz, konuşmasını, “Çalışan annelerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla, Kayışdağı Mahallemizde Gündüz Bakım Evini tamamladık. 2021 yılında faaliyete başlamak üzere kreş yaptık. Aşık Veysel Ataevi olarak bilinen hizmet binamızı vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda Aşık Veysel Halk Kütüphanesi olarak hizmete açtık. Önceki dönem Belediye Meclis üyesi olarak görev yapan, Kovid hastalığından kaybettiğimi Süleyman Karadağ ismi verilmiştir.” İfadeleri ile sürdürdü.

İÇERENKÖY KÜLTÜR MERKEZİ 2022 YILINDA HİZMETTE

Yılmaz, “İçerenköy’de yapımı devam eden 2022 yılında hizmete girmesi planlandığımız Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde faaliyetler sürdürülmekte. İlçemizi ülkemizin önemli bir cazibe merkezi haline dönüştürmek, Küçükbakkalköy ve Örnek mahallelerinin ardından, Esatpaşa ve Barbaros Mahallelerinde vatandaşların hava şartlarından etkilenmeden alışveriş yapabilecekleri kapalı Pazar alanları hizmete sunduk. Çocuklarımızın güvenliğini sağlamak için parklarımıza ‘Acil Alarm Butonu’ ve kameraları yerleştirdik. Parklarımızı çocuklar ve aileleri için daha güvenli hale getirdik. Sağlık alanında ücretsiz yararlanılan projelerimizden Prof.Dr. Türkan Saylan Tıp Merkezi, Kadın Sağlığı Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Merkezi’nde vatandaşlarımıza sağlık veriliyor. Evde sağlık hizmetlerimiz, 7/24 ücretsiz ambulans ve hemşirelik hizmetlerimiz devam etmektedir. Madde bağımlılığını önlemek için gençlerimize yönelik Yeni Hayat Gençlik Merkezinde önemli çalışmalar yapmaktayız. Madde bağımlıları ve şiddet mağduru kadınlarımız için önemli yol kat ettik. Pandemi döneminde denetlemelerle sağlıklı gıda ve hijyeni sağladık. Can dostlarımız sokak hayvanlarımızın her türlü sağlık ve bakımlarıyla ilgileniyoruz. Yeni nesillere hayvan sevgisi aşılamayı amaçlayan çalışmalar yaptık. Çevre politikalarında dünya standartlarında hizmet vermeye çalışıyoruz.” Dedi.

KÜLTÜR-SANAT FAALİYETLERİ PANDEMİ NEDENİYLE ONLİNE PLATFORMLARDA

Pandemi nedeniyle aksayan kültür – sanat faaliyetlerinin online platformlarda yürüttüklerini kaydeden CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, “2020 yılı için 314 sayfadan oluşan faaliyet raporu, bütçe ve performans göstergelerini; “2020 yılı için 314 sayfadan oluşan faaliyet raporunda, bütçe ve performans göstergeleri detaylar yer almaktadır. Faaliyet raporumuzu hesap verebilirlik çerçevesinde hazırladık. 2020 yılında pandemiye rağmen önemli projeleri hayata geçirdik. 2009 yılında göreve başlarken kendisine ait hizmet binası bile olmayan Belediyemizin mülkiyeti kendine ait olan 4 hizmet binası, 4 sağlık hizmet binası, 9 kültür hizmet binası ve 18 sosyal hizmet binası bulunmaktadır. 8 başkan yardımcılığı bulunan Belediyemiz bu yapı altında hizmet vermeye devam etmektedir. 2450 hektar ve 17 mahalleden oluşan ilçemizin en büyük engeli, Nazım İmar Planlarının çıkmamış olmasıydı. Üzerinde hassaiyetle durduğumuz konu; 1 metrekare bile yeşil alanı imara açmadık ve açmayacağız. 2021 yılı itibarı ile yeşil alanımız 1 milyon M2’ye yaklaşmıştır. Ancak bu dönem bütün planların bitmiş olacağını, Ataşehir’in yıldızı parlayan ilçe olacağını söylemek istiyorum.” Şeklinde konuştu.  

BÜTÇE UYULMAMA SONUÇLARINDA VE GERÇEKLEŞME RAKAMLARI

7 başlık altında toplandığını ifade etiği 2020 yıl faaliyet raporu ile ilgili verilerinde,  “2020 yılı bütçesi 538 milyon TL olarak hedeflenmiştir. Mali yıl sonunda gider bütçesi 480.444.196 TL, GELİR BÜTÇESİ 394.209.394 TL olarak gerçekleşmiştir.” İfadeleri yer alan faaliyet raporu Mali Bilgiler başlıklı bölümle ilgili bilgileri aktaran İlhami Yılmaz, bütçe uyulmama sonuçlarında ve gerçekleşme rakamları ile ilgili verileri, “Covid-19 salgını gerek dünya ekonomisi, gerekse ülkemiz ekonomisinde ciddi daralmalara neden olmuştur. Bu olumsuz süreç, kurum olarak finansman yapımızın etkilenmesine ve hedeflerimizin altında kalmamıza neden olmuştur. 2020 yılında yapmış olduğumuz faaliyetlerimizi belediyecilik anlayışımız gereği tüm yasal gerekleri yerine getirerek hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde sunmuş bulunmaktayız. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” Meclis üyelerine aktardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ