logo

İlhami Yılmaz ‘Tüyü Bitmemiş Ataşehirlinin Hakkını Koruyoruz’

İlhami Yılmaz ‘Tüyü Bitmemiş Ataşehirlinin Hakkını Koruyoruz’

ilhami yilmazAtaşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı 3. Birleşimi’ne Bağımsız Meclis Üyesi Erol Dolu’nun verdiği 8 önerge damgasını vurdu. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Yoklama yaparak oturumu açan Meclis Başkanı Semih Selimoğlu Cevat Arzık’a gündem dışı söz verdi.

Zabıta Haftası’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık; belediyenin Avrupa seyahatine 2 ulusal basın mensubunu götürürken yerel basından temsilci götürülmemesini eleştirerek, folklor festivaline yerel basından temsilcisinin olmamasının doğru olmadığını ulusal basın temsilcilerinin ikisinin de aynı metni gazetelerinde yayınladıklarını söyledi.

Bağımsız Üye Erol Dolu’nu şikayetlere bağlı olarak verdiği 8 önergenin okutularak başkanlık makamına havale edilmesi oy çokluğu ileerol dolu kabul edildi.

Arsa satışlarını gündeme getiren Erol Dolu, bitişik arsayı alan firmanın belediyeden aldığı daha düşük fiyata aldığını hatırlatarak; Ataşehir Belediyesi’nin, dolayısıyla Ataşehirlinin zarar ettirildiği iddiasını yineledi.

Gündem dışı aldığı sözde bundan önceki Kurban Bayramlarında yaşanan sıkıntıların bu bayramda yaşanmaması temennisini dile getirdikten sonra bunu takip edeceğini ayrıca arsa satışlarının iptali için başvurabileceğini ifade etti.

Erol Dolu’nun konuşması üzerine tekrar söz isteyen Cevat Arzık; Belediye Meclisi’nin kararlarına olumlu oy kullanarak katkı vermek istediklerini ancak Ataşehir yararına kararlar gelmediği için katılamadıklarını belirtti. Son konuşmaların bu konuda kendilerinin haklılığını gösterdiğini söyledi.

Konuşmacıların suçlamalarına cevap için söz alan CHP Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz, yüce Meclisin doğru kararlar aldığını ve encümendeki arkadaşlarının görevlerini yaptığını söz konusu arsanın kendileri tarafından peşin satıldığı, diğer kurumdan ise vadeli alındığını ifade etti.

cevat arzikMustafa saffet Kültürevi’nin yerinin işgal olduğunu kendilerinin işgalden kurtardıklarını Ataşehirlinin, Ataşehir’deki tüyü bitmemiş yetimin hakkın koruduklarını ifade etti.

Gündemdeki maddelerin görüşülerek oylanması, 2 maddenin komisyona havalesi ile diğer maddelerin kabulü, oylanarak onaylandı.
 Başkan Semih Selimoğlu gündemde görüşülece madde kalmadığı gerekçesi ile oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ