logo

İlhami Yılmaz’dan Sivas ve Başbağlar Katliamları İle 15 Temmuz Mesajı

İlhami Yılmaz’dan Sivas ve Başbağlar Katliamları İle 15 Temmuz Mesajı

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz toplantısında konuşan İlhami Yılmaz, Sivas ve Başbağlar katliamları ile 15 Temmuz kalkışmasında hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Kudret Arslan başkanlığında Temmuz toplantısını gerçekleştirdi.

KATLİAMLARI KINADI

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında gündem dışı konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Sözcüsü İlhami Yılmaz, 2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas’ta yaşanan, 33 Aydın’ın yakılarak katledildiği Madımak katliamı ve Erzincan Başbağalar katliamında köyde katledilen 33 vatandaş için rahme diledi

15 Temmuz hain kalkışmasında hayatını kaybedenler için rahmet dileyen İlhami Yılmaz Batı Karadeniz ve Marmaris’te yaşananlar için geçmiş olsun dileğini iletti.

MADIMAK KATLİAMINDA 33 AYDIN KATLEDİLDİ

4 ve 5 Temmuz günleri arasında yapılması kararı alınan Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarının ilkinde gündem dışı söz alarak grubu adına konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Sözcüsü İlhami Yılmaz, 2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas’ta yaşanan 33 Aydın’ın yakılarak katledildiği Madımak katliamı ile ilgili duygularını dile getirerek rahmetli andı.

BAŞBAĞALAR KÖYÜNDE 33 VATANDAŞ ÖLDÜRÜLDÜ

Başbağalar katliamı ile ilgili duygularını da dile getiren CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, “5 Temmuz 1993 günü Erzincan İli Kemaliye ilçesine bağlı Başbağalar köyünde 33 vatandaşı öldürülüp köy ataşe verilmiştir. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.” Dedi

15 TEMMUZ’DA ÇOK ÖNEMLİ BİR DEMOKRASİ SINAVI VERDİK

CHP Grup Başkanvekili ve Sözcüsü İlhami Yılmaz 15 Temmuz hain kalkışması için ise şu açıklamayı yaptı: “15  Temmuz 2016 gecesi çok önemli olay yaşadık. Çok önemli bir demokrasi sınavı verdik. Kendini bilmez bir grup çetenin ülke yönetimine el koymak ve halk iradesini ortadan kaldırma girişimine halkımız direnç gösterdi. Ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkmıştır. Tüm demokratik kuruluşlar ve halkımız bu çirkin saldırıya karşı çıkarak tepki göstermişlerdir. Tarihimizde demokrasimize yapılan çeşitli darbe ve darbe girişimlerinde toplumumuzda derin izler bırakmıştır. Bu konuda darbe girişiminin karşısında duran halkımız demokrasiyi korumuş ve kollamıştır. 15 Temmuz gecesi halkımız kendi iradesine sahip çıkarken 249 Şehit vermiş 2 binden fazla insanımızda Gazi olmuştur. 15 Temmuz gecesi hayatlarını kaybeden asker sivil bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet gazilerinize şifa diliyorum.”

KARADENİZ VE MARMARİS’E GEÇMİŞ OLSUN

Kabotaj Bayramı’nı kutlayan İlhami Yılmaz, Batı Karadeniz’de meydana gelen sel ve taşkınlarda zarar görenlere, ayrıca Marmaris’te yaşanan orman yangınında zarar görenlere geçmiş olsun dileklerini iletti. Tüm İslam alemi ve bütün vatandaşların kurban bayramını kutladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ