logo

İlker Alkun, Ak Parti Ataşehir Başkan Aday Adayı

İlker Alkun, Ak Parti Ataşehir Başkan Aday Adayı

Ataşehirli işadamı, Sivas Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İlker Alkun, Ak Parti’den Ataşehir Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusunu yaptı. 

Recep Kenan/itvhaber.com

1 Kasım Cuma günü saat 16.00’da Ak Parti İlçe Başkanlığı’na gelen İlker Alkun başvuru dilekçesini, Ataşehir Ak Parti İlçe Teşkilatı SKM Başkanı Civan Gündoğdu’ya verdi.

SKM Başkanı Civan Gündoğdu; Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu’nun İlçe Başkanları Toplantısı için İstanbul İl Başkanlığı’nda olduğunu, Başkanlık adına dilekçeyi aldığını ifade edip, İlker Alkun’un adaylığının partileri için hayırlı olmasını diledi.

Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı İlker Alkun adaylık başvurusu sonrası Recep Kenan’a yaptığı özel açıklamada; “Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptım. Ataşehir’imiz, İstanbul’umuz, Türkiye’miz için hayırlı, uğurlu olsun. Burada önemli olan; Ataşehirimiz için birlik beraberlik içerisinde, hiçbir ayrım yapmadan; dil, din, ırk farkı gözetmeden eşitlik ilkesinde bağlılık içerisinde hizmet etmek için Ataşehir Belediye Başkanlığı adaylığına başvurdum.

Bundan önceki siyasi hayatımda, siyasetin her kademesinde görev aldım. Mahalle gençlik kollarında başladım, İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı, Marmara Bölge Başkanlığı, MKYK Üyeliği ve daha sonra Ataşehir’de Erengazi bölgesinde STK’larda görevler aldım. Siyasi olarak tecrübeme güveniyorum. Kendime güveniyorum. Bölgenin insanına güveniyorum. Onlardan aldığım cesaretle Ataşehir Belediye Başkan adaylığına başvurumu yaptım. Dilekçemi verdim, hayırlı uğurlu olsun. İlçe başkanı ve yönetiminin inanılmaz sıcak ilgisiyle karşı karşıyayız ilk günden bu yana. İlçe Başkanımız ilde, İlçe Başkanları Toplantısı’nda. Bizim amacımız Ataşehir’i Ak Parti’nin hizmetiyle tanıştırmak. Arkadaşlarımıza kendimize güveniyoruz. Ak Parti’nin inanılmaz dinamik mahalle teşkilatları ilçe teşkilat ve yönetim kurulu var. Bundan sonraki süreçte biz de bu teşkilatın çalışmalarına artı bir katma değerle, partimizin oylarını artırarak Ataşehir Belediyesi’ni Ak Parti ile tanıştıracağımıza inancımız tam. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok…”diye konuştu.

ilker alkunİlker Alkun Kimdir?

1995 yılında Anavatan Partisi Kadıköy İlçesi Gençlik Kolları’nda başladığı siyaset yaşamını, Anavatan Partisi Kadıköy İlçesi Teşkilatında; Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı yaptığı dönemde 28 mahallede gençlik kolları yapılanması tamamlandı.

Anavatan Partisi Ana Kademe Divan’da Seçim İşleri İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Anavatan Partisi İstanbul İl Baskanlığı’nda; Anavatan Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Anavatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı Ana Kademe Teşkilat Başkan Yardımcılığı yaptı.

Anavatan Partisi Genel Merkezi (Ankara)’de; Türkiye’de ilk defa düzenlenmiş olan gençlik kolları genel başkanlığı seçimi kongresinde Türkiye içerisinden seçilmiş olan 50 kişiden oluşan Anavatan Partisi MKYK üyeliği, Anavatan Partisi Gençlik Kolları Teşkilat Başkan Yardımcılığı, Anavatan Partisi 11 ilden sorumlu Marmara Bölge Başkanlığı, Anavatan Partisi Ataşehir (ERENGAZI İlçe Başkanlığı) görevlerinde bulundu.

Erengazi bölgesi mahalle teşkilatlarının kurulmasında ilçe başkan vekili olarak aktif görev alan İlker Alkun; Ataşehir’in ilçe belediyesi olabilmesi için Anavatan Partisi Ataşehir (Erengazi) İlçe Başkanlığı olarak Ataşehir’in detaylı bölge raporunu ve bölge halkının imzalarını, dönemin belediye meclisi üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İçişleri Bakanlığı’na sunulan raporun hazırlanmasında bizzat aktif görevlerde bulundu.

2002 Genel Seçimleri’nden sonra siyasi çalışmalara ara vererek, iş hayatına ağırlık vermeye başlayan İlker Alkun; bu döneminde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alarak çalışmalarına devam etti.

İki dönem TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İsletmeler ve Yönetici Vakfı) İstanbul Şube Başkan Yardımcılığı, Fenerbahçe 2000 derneğinde 2 dönem Yönetim kurulu üyeliği, yapan İlker Alkun’un, Sarıyer Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataşehir İlçesi İçerenköy Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrasya Lions Kulübü Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2013 yılı itibarıyla sürdürmekte olduğu (TUGIK) Türkiye Genç Is adamları Konfederasyonuna bağlı, (ISGID) İstanbul Genç Girişimciler Derneği; İş Adamları ve Parlamento İlişkileri Komisyon Üyeliği yanısıra 2013 yılı itibarıyla sürdürmekte olduğu (SIDEF) Sivas Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam ediyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyeliği bulunan ve evli olan İlker Alkun, İngilizce ile temel seviyede Rusça bilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ