logo

İllerimizde 100.000 Nüfusta Bir Haftalık Toplam Vaka Sayısı Açıklandı

İllerimizde 100.000 Nüfusta Bir Haftalık Toplam Vaka Sayısı Açıklandı

İllerimizde 100.000 nüfusta bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren güncel insidans haritasını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısı en çok azalan illeri açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 -11 Haziran arası vaka sayısı en çok azalan iller arasında ilk sıralarda Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta’nın yer aldığını kaydetti.

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLERİMİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 5 -11 Haziran arası vaka sayısı verilerini içeren güncel insidans haritasındaki veriler şöyle: “Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta. Vaka sayılarında düşüş devam edecek aşı ile bağışıklık kazanacağız. Aşı ile bitecek.”

EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN İLLER

En yüksek vaka görülen iller arasında Kars, Bolu, Eskişehir, Gümüşhane, Tokat, Ankara, Çorum, Sivas, Kayseri, Rize ve Ağrı yer aldı.

HAFTALIK TOPLAM VAKA SAYISINI GÖSTEREN GÜNCEL İNSİDANS HARİTASI

Vaka sayılarının düşüşe dikkat çeken Bakan Koca, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Aşı ile bitecek.” Dedi.

GÜNLÜK 1.5 MİLYON DOZ AŞI REKORU

Öte yandan aşılamada 1.5 milyon eşiğinin aşıldığını kaydeden Fahrettin Koca, toplamda 40 milyon doza ulaşıldığını kaydederek; “Bugün 1,5 Milyonuncu doz aşı, saat 21.43’te uygulandı. Aşı ordumuz, 2 saat 17 dakika içinde 82 Bin 232 doz aşı daha yaptı. Böylece son 24 saat içinde 1 Milyon 582 Bin 232 doza ulaştık. 24.00 itibariyle yeni günün mesaisi başladı. İçiniz rahat uyuyun. Hayırlı geceler.” Açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ