logo

İmamoğlu, ‘Arazi Satın Alan Şehir Tarımına Katkı Sunar’

İmamoğlu, ‘Arazi Satın Alan Şehir Tarımına Katkı Sunar’

16 milyon İstanbullu adına konuştuğunu kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2019’da İstanbul tarihinin en büyük oyuyla, İBB Başkanı seçildi ve ben onların sesini temsil ediyorum.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul çevresinde satışa konu olan arazilerin tamamına yakınının tarım arazisi olduğunun altını çizerek; “Tarım arazisi olan yerlerden arazi satın alan arkadaşlar, şehir tarımına katkı sunarlar. İstanbul halkı da bunu bizden bekliyor. İstanbul Halkı da o arazilerde tarım yapılsın istiyor.” Dedi.

YANLIŞ BAŞLADI MI, DOMİNO TAŞI GİBİ DEVRİLE DEVRİLE GİDER

Kanal İstanbul çevresindeki araziler ile ilgili açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, satışa konu olan arazilerin tamamına yakınının tarım arazisi olduğu ve ÇED raporu sonrasında imara açılacağı iddialarına, “Bir yanlış başladı mı, yanlışlar domino taşı gibi devrile devrile gider. Şu anda olan bu… Sayın Bakan arsa hareketi olmadı dedi. Biz 30 milyon metrekareye kadar tespitimizi yaptık. Biz açıklayınca bilgi paylaşımını yasaklamaya dönük uygulama akıl alır gibi değil. Bu arsaları satın alan insanlar buradaki değişikliği öğrendiği için almıştır. 3 – 4 yıl önceden Türkiye’de bile yokken Arap ülkelerinde filimler dönmüş. Bunların hepsi üzücü…” yanıtını verdi. 

TARIM ARAZİSİ OLAN YERLERDEN SATIN ALAN ŞEHİR TARIMINA KATKI SUNARLAR

İBB Başkanı İmamoğlu, “Şu müjdeyi vereyim; inşallah bu yanlıştan dönülecek. İnşallah bu tarım arazisi olan yerlerden satın alan arkadaşlar, şehir tarımına katkı sunarlar. İstanbul halkı da bunu bizden bekliyor. İstanbul Halkı da o arazilerde tarım yapılsın istiyor. Su havzaları aynı şekilde korunsun istiyor. Bizim iyi bir tarım daire başkanlığımız ve tarım politikalarını güçlendirme merkezimiz var. Satın alanlar oraya şimdiden danışabilirler. Hangi bölgesinde hangi ürünü yetiştirebiliriz diye danışabilirler. Orada öyle 5 kat, 10 kat, 20 kat bina hayal etmesinler.  İstanbullu bunu istemediği için böyle konuşuyorum.” Diye konuştu.

TARİHİNİN EN BÜYÜK OYUYLA İBB BAŞKANI SEÇİLDİ BU SESİ DİNLEMEK ZORUNDASINIZ

İmamoğlu, açıklamasında; “Referandum yapıldı. Cumhurbaşkanımız seçildi. Bizim de Cumhurbaşkanı’mız. Ama bir de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2019’da İstanbul tarihinin en büyük oyuyla İBB Başkanı seçildi ve ben onların sesini temsil ediyorum. Ben İstanbul halkının sesiyim. Bu halk bu projeye karşı. Bu sesi dinlemek zorundasınız. Gerisi yalan. Sandık koyulmalı yada koyulmamalı. Ama bu halkın sesi, dinlenmeli. Modelleri var. Çağırın, gelelim. Konuşalım. Niçin karşıyız, anlatalım. Çalıştay yapıyoruz. Davet ediyorum, Sayın Bakan’ım sizi de davet ediyorum. Buyurun, gelin, anlatın; niçin savunuyorsunuz? Görsellerinizi gösterin. ‘Bakın’ deyin, ‘Bunları bunları yapacağız. Onun için savunuyoruz’ deyin. Biz de ‘Hayır, onlar olmamalı. Çünkü İstanbul’a şu zararları var. Biz de onların yerine bunları yapacağız. Tarım alanlarını geliştireceğiz, yeşil alanı, SİT alanlarını koruyacağız’ diye anlatacağız. Halk, karar versin. Sorumlu olan herkesi davet ediyorum. Umarım gelirler.” İfadelerine yer verdi.

BİZ EMANETE İHANET ETMEK İSTEMİYORUZ

Montrö diye ortaya atılan kavramın İstanbul Kanalı ve ÇED raporunda var olduğu iddia edilen Çanakale’ye yapılacak kanal için de geçerli olacağını ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, o zaman ne olacak? Nasıl olacak? Sorularını yönelttiği açıklamasında; “Bütün gerekçeleri ile sıkıntılı. Biz çölde bir arazi bulduk, dünyada 50 kanal var 51.’yi yapacağız. Buyursun yapsınlar. Ama burası çöl değil. Burası İstanbul. Dünyanın gözbebeği. 1453’te Fatih Sultan Mehmet fethettiği günden beri de bize emanet. Biz emanete ihanet etmek istemiyoruz.” İfadelerini, kullandı.

BUNLARIN HEPSİ İSTANBUL’LA İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ KONULAR

Ak Partili Mahir Ünal’ın ‘Cumhurbaşkanı gibi konuşuyor” sözleri hatırlatılan İBB Başkanı İmamoğlu, “Benim arkamda, 16 milyon insanın aklı var. Şu anda konuştuğumuz konuları konuşuyorum günlerdir. Bunları hepsi, tek tek İstanbul’la ilgili çok önemli konular. Ama ben öyle anlıyorum ki; ne yazık ki AK Parti’nin içindeki bazı arkadaşlar, “Ben ne konuşsam da öne çıksam” diye bir arayış içinde. Herhalde orada prim yapan, benim adımla ilgili bir şey söylemek. Ben, İBB Başkanı’yım. Keyifle izlesin.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ