logo

İmamoğlu, ‘Bulaşıcı Hastalıktan İstanbul’da Vefat 186, Susayım Mı?’

İmamoğlu, ‘Bulaşıcı Hastalıktan İstanbul’da Vefat 186, Susayım Mı?’

İstanbul’daki vefatlarla ilgili bilgi paylaşan, konuşmaya mecbur olduğunu söyleyen İmamoğlu: “Bulaşıcı hastalıktan İstanbul’da vefat 186. Ben ne yapayım yani; susayım mı?”

Recep Kenan/itvhaber.com

Başkan İmamoğlu: “Dün İstanbul’daki Vefat Sayısı, 186. Susayım Mı? Yutkunayım Mı?”

İstanbul’daki, “bulaşıcı hastalık” kaynaklı vefatlarla ilgili bilgi paylaşan İmamoğlu, konuşmaya mecbur olduğunun altını çizerek, “Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece.” dedi.

Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinleyen İmamoğlu, bir esnafın, “Bazı belediyeler, aynı gün iki yerde pazarı olan esnafa, birini açtırıyor, birini açtırmıyor” şeklindeki serzenişiyle karşılaştı.

PANDEMİYLE İLGİLİ ALINAN HER TEDBİRE SAYGI DUYUYORUM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, esnafa verdiği yanıtta, “Eğer pandemiyle ilgili bir daraltma yapıyorlarsa, ben, pandemiyle ilgili alınan her tedbire saygı duyuyorum” yanıtını veren İmamoğlu, İstanbul’daki, “bulaşıcı hastalık” kaynaklı vefatlarla ilgili bilgiler paylaştı.

BEN ŞİMDİ NE YAPAYIM; SUSAYIM MI?

İmamoğlu, yanıtında, “Bu konuda benim dilimin kemiği yok. Mecburum konuşmaya. Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece…” ifadelerini kullandı.

ESNAFTAN PAZAR KISITLAMASINA SERZENİŞ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, esnaf Serdar Can’ın, “Bazı belediyeler, aynı gün iki yerde pazarı olan esnafa, birini açtırıyor, birini açtırmıyor” şeklindeki serzenişine, “Pandemi ile mi ilgili acaba” sorusuyla karşılık verdi. Can, bu soruya, “Galiba pandemiyle alakalı” yanıtını verirken, bir başka esnaf ise, konunun pandemiyle değil, zabıta eksikliğiyle ilgili olduğunu iddia etti.

BU KONUDA BENİM DİLİMİN KEMİĞİ YOK

İmamoğlu esnafa yanıtında;  “Eğer pandemiyle ilgili bir daraltma yapıyorlarsa, ben, pandemiyle ilgili alınan her tedbire saygı duyuyorum; açık söyleyeyim. Buna siz de saygı duyun. Bu konuda benim dilimin kemiği yok. Çünkü ben konuşmazsam, ne yapacağım? Mecburum konuşmaya. Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece.”dedi.

“HİÇBİR HANEYE, O HASTALIK GİRMESİN” İstanbul’da günlük defin sayısının 450’ye yaklaştığının altını çizen Başkan İmamoğlu, “Defin sayışımız, 450’lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz. Normal Kasım ayında bizim definimiz, -Allah rahmet eylesin; bütün ölmüşlerimize rahmet diliyorum- İstanbul’da 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450’ye doğru gidiyor. Bu kadar zor durumdayız. Bunu bilin. Ama bu dediğinizde başka bir konu varsa, hangi ilçeyse iletin. Biz de o ilçelerle görüşelim. Ama pandemiyse konu, hepinizi Allah korusun. Ben de yaşadım. Ben de o hastalığı geçirdim. Dolayısıyla hiçbir haneye, o hastalık girmesin isterim. Lütfen siz de dikkat edin” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ