logo

İmamoğlu, ‘Gençlerimizi Yurtlarımızdan Çıkarmayacağız’

İmamoğlu, ‘Gençlerimizi Yurtlarımızdan Çıkarmayacağız’

İBB yurtlarının kapatılmayacağını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bütün üniversitelerin online sisteme geçmesi olacak iş değil, derhal açılmalı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Savaşta iken bile üniversitelerin kapanmadığının altını çizen İmamoğlu, “2. Dünya Savaş’ında ayağa kalkamaz denilen Almanya, bizim üniversitelerimiz var diyerek ayağa kalkmıştır.” Dedi.

İBB’ye bağlı yükseköğrenim yurtlarının kapatılmayacağını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bütün üniversitelerin online sisteme geçmesi olacak iş değil, derhal açılmalı. Biz o bölgedeki gençleri Türkiye’nin başka yerlerine dağıtıp, onların da eğitimine devam etmesini sağlamamız lazım… Gençlerimizi yurtlarımızdan çıkarmayacağız. Her gün üniversiteleri açın diye buradan çağrıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

“YURTLARIMIZ AÇIK KALACAK”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamasında, “Dünya en sıkıntılı anlarında var olmak ve ayağa kalkmak için eğitimle yola çıkmış. 2. Dünya Savaş’ında ayağa kalkamaz denilen Almanya, bizim üniversitelerimiz var diyerek ayağa kalkmıştır. Bütün üniversitelerin online sisteme geçmesi olacak iş değil, derhal açılmalı. Biz o bölgedeki gençleri Türkiye’nin başka yerlerine dağıtıp, onların da eğitimine devam etmesini sağlamamız lazım. Çünkü ‘İyi eğitim alın. Biz şu anda güvenli evlerde oturulmasını sağlayamadık. Biz yapamadık, sizin nesil yapsın. Asla taviz vermesin doğrulardan, disiplinlerden’ dememiz lazım. Prensiplerden taviz vermeyen nesiller yetiştireceğine, okullar kapatıldı, yurtları terk edin denildi. Biz kapatmayacağız yurtlarımızı. Gençlerimizi yurtlarımızdan çıkarmayacağız. Her gün üniversiteleri açın diye buradan çağrıda bulunacağız.” İfadelerine yer verdi.

Deprem bölgesine yardım malzemesi ulaştırmak için ilk günden itibaren aralıksız çalışan Yenikapı’daki lojistik merkezini ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gönüllülerle bir araya gelerek yaptığı açıklamada,  “Böylesi bir afette iletişim hattına düşmanlık edenin, aklı kıt. Bu ülkeye ve insanına kötülük yapıyor, hukuken hesap vermeli.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ