logo

İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri için Nevşehir’de

İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri için Nevşehir’de

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri için geldiği Nevşehir’de bir dizi ziyarette bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri için Nevşehir’e geldi.

 Ziyaretinde ilk olarak Avanos ilçesindeki Ayhanlar Köyü’ne uğrayan İmamoğlu, köy halkı tarafından coşkuyla karşılandı. Ayhanlar Cemevi’nde kendisiyle buluşmak için gelen yöre sakinlerine hitap eden İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli’nin düşüncelerinin bir arada olma bilincinin kökenini oluşturduğunun altını çizdi.

ALEVİ BEKTAŞİ GELENEĞİ BU TOPRAKLARIN ÇOK ÖNEMLİ KÖKÜDÜR

“Alevi Bektaşi geleneği, Alevilik inancı bu toprakların çok önemli bir köküdür, derinliğidir” diyen İmamoğlu, “Artık 16 milyonluk şehirde bizim göreve başladığımız günden itibaren bir İnanç Masamız var. O masada imam da var, papaz da var, haham da var, Alevi dedesi de var. Şafi inancına sahip vatandaşlarımızın melesi de var. Her inançtan temsilcinin bulunduğu, kendi inancıyla ilgili yaşadığı birtakım sıkıntıları varsa dile getirdiği bir demokratik ortamı var etmiş olmanın gururunu yaşıyorum. Bu konuyu inşallah hep birlikte, el birliğiyle bu tartışmayı kaldıracağız. Bizim insanımıza kendi inancını yaşayabileceği ve yaşatabileceği ortamı ona sağlayan bir ülke yönetimiyle, bir yerel yönetimiyle buluşacağı ortamı ve dönemi inşallah ülkemize, milletimize hep birlikte yaşatmaktır borcumuz. İnanın bunun partisi olmaz. Bunun siyaseti de olmaz” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRATİK ORTAMI VAR ETMİŞ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM…”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri için geldiği Nevşehir’de bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretinde CHP İstanbul milletvekili Turan Taşkın Özer, İmamoğlu’na eşlik etti. Nevşehir Avanos ilçesine bağlı Ayhanlar Köyü’nü ziyaret eden İmamoğlu, köy halkı tarafından sevgi seliyle karşılandı. Ayhanlar ziyaretinin ardından, İmamoğlu’nun bir sonraki durağı Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi oldu. Anadolu motifleriyle bezeli eserleri gezen İmamoğlu, Göreme’de basın mensuplarına ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

“BU FELSEFEYİ YAŞAYAN VE HİSSEDEN BİR İNSANIM”

“Hacı Bektaş-ı Veli’yi ziyaretimin ilkini 2013’te yaşadım. Çok etkilendim. Hatta ‘niçin bu kadar geç buraya geldim’ diye de üzüldüm. Sonra her yıl buraya geldim. Bu benim Hacıbektaş’ı ziyaret anlamında 10 ya da 11’ncisi oluyor. Bu anma vakti için söylüyorum. Başka tarihlerde de birkaç kez yine ziyaret etme fırsatım oldu. Bu derinliği, bu topraklara katan, o yüzyılda Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Hazreti Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, o dönemde yaşayan o güzel insanların bu topraklara yaşattığı ayrı bir aydınlanma dönemidir. Bunun en önemli kişiliklerinden birisi de Hacı Bektaş-ı Veli’dir. Çok özel miraslar bırakmıştır bize. Çok özel düşünceler. Bir olmanın birlikte olabilmenin çok özel duygusunu katmıştır bence bu topraklara ve insanlığa. Bütün derinliğiyle ben bu felsefeyi yaşayan ve hisseden bir insanım. Umuyorum layık olurum Hacı Bektaş-ı Veli’ye.”

ALEVİLİK İNANCI BU TOPRAKLARIN ÇOK ÖNEMLİ BİR KÖKÜDÜR, DERİNLİĞİDİR”

“Hacı Bektaş-ı Veli o günden itibaren sunduğu o insana dair duyguları, düşünceleri, bir olmaya dair duyguları ve düşünceleri aslında bugün millet olma bilincimizin, bir arada olma bilincimizin kökenini oluşturuyor. Yani bizim aslında en kolay gerçekleştirmemiz gereken şey birbirini sevebilmek. Ama en zoru yapıyoruz bazen; düşmanlık, karşı olmak ya da insanları birbirine düşürmek ya da başkalaştırmak noktasında… Bu hususta da en fazla belki konuşulanlardan birisi de kişilerin inançlarına dair tartışma konuları. Bunun tartışılmasının halkına, insanına karşı büyük bir hakaret olduğunu düşünüyorum. Alevi Bektaşi geleneği, Alevilik inancı bu toprakların çok önemli bir köküdür derinliğidir.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ