logo

İmamoğlu: Hiçbir Aile Deprem Korkusuyla Yatağa Girmesin

İmamoğlu: Hiçbir Aile Deprem Korkusuyla Yatağa Girmesin

İBB iştiraki KİPTAŞ ile Beylikdüzü Belediyesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katılımıyla, 260 daireli kentsel dönüşüm “KİPTAŞ Beylikdüzü Kırlangıçevler Projesi”nin temelini attı.

İBB iştiraki KİPTAŞ ile Beylikdüzü Belediyesi, siyasi engellemeler nedeniyle yıllarca depreme dayanıksız evlerde oturmak zorunda kalan 260 dairenin kentsel dönüşümünü gerçekleştirecek “KİPTAŞ Beylikdüzü Kırlangıçevler Projesi”nin temeli attı. Temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, en mutlu anlarından birini yaşadığını vurgulayarak, “Umut ediyor ve diliyoruz ki; İstanbul’da hiçbir çocuk, hiçbir aile tereddütlü bir biçimde evinde deprem korkusuyla yatağa girmesin” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ ile Beylikdüzü Belediyesi, Gürpınar Siteler Bölgesi’nde yıllardır çözülemeyen kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturan imzayı, 11 Kasım 2020’de atmıştı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tanıklığında attığı imzaların ardından tüm bürokratik işlemler tamamlandı. Siyasi engellemeler nedeniyle, yıllarca depreme dayanıksız evlerde oturmak zorunda kalan 260 dairenin kentsel dönüşümünü gerçekleştirecek “KİPTAŞ Beylikdüzü Kırlangıçevler Projesi”nin temeli atıldı. Projenin temelini CHP milletvekilleri Emine Gülizar Emecan, Turan Aydoğan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt ve hak sahibi vatandaşlarla birlikte atan İmamoğlu, şantiye alanında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

“İSTANBUL’UMUZA HAYIRLI OLSUN”

“Gürpınar’daki kentsel dönüşümle ilgili bu değerli proje, İstanbul’umuza hayırlı olsun” diyen İmamoğlu, “Kentsel dönüşüm, depremle ilgili en büyük tehdidin ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Bu noktada da bütün ekibimizle, İstanbul’un 39 ilçesinde etkin bir biçimde sahada çalıştığımızı vatandaşlarımıza duyuralım. Uzun süren, meşakkatli ama ne yazık ki bir bölümünde siyasi bir kısım iradelerin engellemesiyle geciken Gürpınar’daki bu alandaki dönüşüme başlamak, benim belki de en mutlu anlarımdan birisi. Umut ediyor ve diliyoruz ki; İstanbul’da hiçbir çocuk, hiçbir aile tereddütlü bir biçimde evinde deprem korkusuyla yatağa girmesin. Bu büyük bir mücadele. Bu mücadelede bakanlığımızdan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, ilçe belediyelerinden tüm kurum kuruluşlarını el birliğiyle, dayanışma içerisinde mücadelemizi ortaya koymalıyız. Bu bir seferberlik duygusu gerektirir. Bu duyguyu perçinlemek, geliştirmek adına da her zaman şahsen ben ve bütün ekibim, üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ