logo

İmamoğlu’nun Ataşehir Ziyareti Meclis Mart Ayı Gündeminde

İmamoğlu’nun Ataşehir Ziyareti Meclis Mart Ayı Gündeminde

Ataşehir Belediye Meclisi Mart Ayı toplantılarının ilk birleşiminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ataşehir ziyareti, metro inşaatı ve İSKİ alanı gündeme taşındı.

Recep Kenan/tvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Mart Ayı toplantılarının ilk birleşimi 01 Mart 2021 Pazartesi günü saat 15:00’de Ataşehir Belediye Başkanlığı Belediye Hizmet Binası’nda Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında gerçekleştirildi.

Ataşehir Belediye Meclisi Mart Ayı toplantısında aldığı kararla Ataşehir Belediyesi’ne ait Aşık Veysel Ataevi’nde hizmete girecek olan halk kütüphanesine “Süleyman KARADAĞ Halk Kütüphanesi” isminin verilmesine ilişkin teklif oy birliği ile kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclisi Mart Ayı toplantılarının ilk birleşiminde gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı ve partileri adına konuşan MHP’li üye Hakan Arıkaya ile İyi Partili Üye Oğuz Sarul Mart ayı içerisinde yer alan 8 Mart Kadınlar Günü, 14 Mart Tıp Bayramı, Çanakkale Zaferi, Yeşilay haftası ile ilgili mesajlarını aktardılar.

İMAMOĞLU ATAŞEHİR ZİYARETİNE ELEŞTİRİLER

Ataşehir Belediyesi ve İBB’nin Ataşehir’de hizmet üretmediğini kaydeden Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı, gündem dışı konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Ataşehir’e yapılan ziyaret ile ilgili eleştirilerini dile getirerek, Ataşehirlilerin hizmet beklediğini vurguladı.  

MERVE ÇOMOĞLU’DAN 8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Şahıslar adına gündem dışı söz alarak konuşan Ak Partili üye Merve Çomoğlu, 8 Mart Kadınlar Günü ile ilgili düşünceleri dile getirerek, AK Parti döneminde kadınlara yönelik yapılan çalışmaları hatırlattı.

BİRKAN BİROL YILDIZ İBB ÇALIŞMALARINI PAYLAŞTI

Eleştirilere yanıt vermek üzere söz alan İBB Meclisi üyesi de olan Birkan Birol Yıldız, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi tarafından durmuş metro yapımında yeniden başlayan çalışmaların yerinde incelendiğini, finansal kaynak bulunan metro inşaatlarında yapım çalışmalarına devem edildiğini kaydetti.

İSKİ ALANINA YAPILANMA OLMADAN ATAŞEHİRLİLERİN KULLANIMI

MHP’li üye Hakan Arıkaya’nın önerge ile bilgi talebi üzerine, İBB (İstanbul Büyükşehir Belediye) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi tarafından yapılan Ataşehir ziyaretinde Kayışdağı Ormanı İSKİ alanı ile ilgili bilgi aktaran İBB Meclisi üyesi Birkan Birol Yıldız, yapılan değerlendirmede, yapılanma olmadan bölgenin Ataşehirlilerin kullanımına açılması yönünde çalışma kararı alındığını kaydetti.

ABDULLAH DER’DEN İŞBİRLİĞİYLE BÜYÜKŞEHİR’DEN HİZMET TALEBİ ÖNERİSİ

Geçirdiği Kovid 19 rahatsızlığı sonrası katıldığı toplantıda, kendisini arayanlara teşekkür eden Ataşehir Belediye Meclisi CHP’li üyesi Abdullah Der, Ataşehir’e hizmet verilmediği yönündeki eleştirilere yanıt için söz alarak, geçmişte imar planlarının çıkması talebi ile Büyükşehir’e 5 bin kişi ile gittiklerini hatırlatarak; Ak Parti grup başkanvekili M.Naim Yağcı, Ak Partili üyeler ile birlikte bütün Meclis üyelerini iş birliği ve birlikte hareket ederek Büyükşehir’den imar planları ile hizmet talebinde bulunmaya davet etti.

Gündem dışı konuşmaların tamamlanması sonrasında, gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündem görüşmelerinde ilk madde teklif kararı olarak oylandı ve oy birliği ile kabul edildi. 11 maddeden oluşan gündemdeki diğer 11 madde görüşülerek oylandı ve ilgili komisyonlara havale edildi.

Oturum başkanı Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ, gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ile ve 4 Mart Perşembe günü Saat 15:00’de toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ