logo

İnsanlarımız Birleştirici Güç Tiyatro ve Sanat

İnsanlarımız Birleştirici Güç Tiyatro ve Sanat

Türk Tiyatrosu’nun büyük ustalarından Nejat Uygur tarafından uzun yıllar sahnelenen “Marko Paşa Müzikali”ni Uygur Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu oyuncuları Ataşehir’de sahnelendi.

Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali birbirinden değerli oyunları ve oyuncuları ağırlamaya devam ediyor.

23 Şubat’ta Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun” Aziz Nesin Vapuru” adlı oyunuyla başlayan festivalde Enver Aysever ve Grup Gündoğarken “Nereden Nereye”, DeppaProduction “APEx Çıkış Yolu Yok”, Yasemin Yalçın Tiyatrosu “Vee Perde…” ile tiyatroseverlerle buluşmuştu.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu oyuncuları da “Marko Paşa Müzikali”adlı oyunu oynadılar.

Türk Tiyatrosu’nun komedi alanındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur tarafından uzun yıllar başarıyla sahnelenen “Marko Paşa”, günümüz yorumuyla Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından, geleneksel Türk Tiyatrosu ekolünde önemli bir yer teşkil eden operetlerinden bir örnek olarak sahneleniyor.

Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu oyuncuları oyun sonrası ayakta alkışlandılar.

7.ATAŞEHİR TİYATRO FESTİVALİ AÇILIŞINDA ANNE UYGUR’LU KADRO SAHNELEMİŞTİ

Uygur Tiyatrosu, 7. Ataşehir Tiyatro Festivali açılışında da Süheyl ve Behzat Uygur ile birlikte Necla Uygur’un da olduğu oyuncu kadrosu ile sahnelemişti.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman ve Kalender Özdemir tarafından, Sühey ve Behazat Uygur kardeşlere Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi’ni anlatan özel bir kitap takdim edildi.

Oyun sonrası kısa bir konuşma yapan Behzat Uygur, Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği tiyatro festivalinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “4 yıl kadar önce de Marko Paşa Müzikali ile bu sahnedeydik.  Oyunumuz beşinci yılını bitirdi, sanıyorum bir on yıl oynarız gibi geliyor bana. Hedefimiz ‘Lüküs Hayat’ı geçmek ama yaşımız tutmaz diye korkuyoruz. Gösterdiğiniz ilgi, alkışlarınız bizi çok mutlu ediyor. Önümüzdeki sezon güzel projelerimiz var. Projelerimizden bir tanesi  “Süt Kardeşler Müzikali” olacak. Tiyatro festivali düzenledikleri için Ataşehir Belediyesi yetkililerine özellikle teşekkür ederiz, “dedi.

Behzat Uygur, babası Nejat Uygur’un her oyunun sonunda söylediği, “Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alınlarından öpüyorum. Yaşasın tiyatro!” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman da yaptığı konuşmada, “Belediye Başkanımız Battal İlgezdi 10 yıl önce ‘Ataşehir’i kültür sanat kenti yapacağız’ demişti. Bu inadımızı, ısrarımızı devam ettireceğiz. İnsanlarımız arasındaki birleştirici güç tiyatroda ve sanatta var,” dedi.

OYUN HAKKINDA…

Uyarlayan: Nejat Uygur

Yöneten: Uğur Babürhan

Prodüktör: Çiğdem Uygur

Müzik: Serpil Günseli

Koreografi: Ömer Yılmaz

Dekor Tasarım: Uğur Babürhan

Kostüm Tasarım: Sadık Kızılağaç

Aranjör: Uğur Cümbüşel Şarkı Sözleri: Uğur Babürhan

Reji Asistanı: Burcu Afşin Redaksiyon: Mustafa Arıkoğlu

Afiş Tasarım: Behzat Uygur Jr. & Ömer Büyükoğlu

Oynayanlar: Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Uğur Babürhan, Emine Ün, Kahraman Sivri, Aylin Çakın, Ömer Yılmaz, Lidya Ersemiz, EthelMulinas

Haber ve fotoğraflar: Kadir İncesu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ