logo

İrfan Dinç ‘Çankırı’yı Konjonktüre Yem Etmedik’

İrfan Dinç ‘Çankırı’yı Konjonktüre Yem Etmedik’

Genel seçim sonuçlarını ve gündemi değerlendiren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, üçüncülüğü hedefledikleri seçimlerde Türkiye beşincisi olan Çankırı’yı konjonktüre yem etmediklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İBB Topkapı Panorama 1453 Sosyal Tesislerinde “Büyük Çankırı Buluşması” adıyla düzenlenen iftar programına katılmak üzere İstanbul’a geldi.

“Büyük Çankırı Buluşması” iftar programında seçim sonuçlarını değerlendiren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamalarda olası koalisyon ile ilgili görüşlerini de dile getirdi.

Seçimlerde hedeflerinin ilk üçe girmek olduğunu söyleyen İrfan Dinç, Türkiye beşincisi olarak dereceye girmelerini sağladıkları için Çankırılılara teşekkür etti.

Küresel güçlerin seçim sonuçları üzerinde önemli etkisi olduğunu, tek parti olarak iktidarlarının engellendiğini iddia eden Başkan Dinç İtalyan gazetesi La Repubblica’nın “Bin yılın Selahaddin Eyyubi’si durduruldu” haberini örnek gösterdi.

Küresel güçlerin yerli işbirlikçilere büyüyen, gelişen Türkiye’yi engelleme projesi yürüttüklerini iddia eden  Ak Partili Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Ya MHP – Ak Parti ya da CHP” şeklindeki koalisyon öngörülerinin de yer aldığı  Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açılamalar:

“Hedefimiz İlk Üçe Girmekti”

“Ben öncelikle şunu söyleyeyim; Çankırı’yı konjonktüre yem etmedik. Konjonktürel olarak çok farklı bir siyasal atmosfer gelişti. Biz bütün arkadaşlarımızla beraber, çok ciddi bir şekilde, tam bir dayanışma ve kolektif bir çaba içerisinde irfan_dinc-2kampanya yürüttük. Milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızla tam bir mutabakat içerisinde, kolektif çabayla kampanya yürüterek bu sonuca ulaştık. Asında hedefimiz ilk üçe girmekti. İlk üç il arasında yer almayı arzu ediyorduk ama Türkiye’de beşinci olduk.

“Küresel Güçlerin Büyüyen, Yükselen Gücü Engelleme Projesi”

Türkiye’de çok farklı bir atmosfer gelişti. Ben seçim kampanyası boyunca bu seçimin ne anlama geldiğini insanlarımıza anlatmaya çalıştım. Seçim sonucunda özellikle dış basının atmış oldu manşetler, yazarları açıklamaları ve uluslar arası küresel güçlerin, özellikle; Amerika’nın, İngiltere’nin, Fransa’nın, Almanya’nın, İsrail’in ve Türkiye’deki yerli işbirlikçilerinin nasıl bir büyük proje gerçekleştirmek istediklerini gördük. Ben bu küresel güçlerin; büyüyen, yükselen güç olan ülkemizin daha ileriye gitmesini engellemek adına nasıl bir çaba içerisinde olduklarını, nasıl bir proje yürüttüklerini kampanya boyunca anlatmaya çalıştım.

“Bin Yılın Selahaddin Eyyubi’si Durduruldu”

Sonuçta, seçimin Ak Parti’nin iktidar olmamasıyla sonuçlamasıyla bu güçlerin nasıl bir sevince boğulduklarını hep birlikte müşahede ediyoruz maalesef. Bir İtalyan gazetesi La Repubblica “Bin yılın Selahaddin Eyyubi’si durduruldu” derken, burada aslında kastedilen; Tayyip Erdoğan’ın şahsında ülkenin büyümesi, gelişmesi, ileri hedeflere doğru tırmanması, atılım yapmasıdır. Aslında durdurulan budur… Ama hiçbir güç Allahın gücü üzerinde tecelli edemez. Rabbim bize yine yardım edecek…  çünkü biz ülkemizi, insanımızı çok seviyoruz. Değerlerimizi her an feda etmek için hazır bir toplumuz, milletiz.  Böyle bir topluma kimsenin bir şey yapması mümkün değil. Dolayısıyla, ben seçim sonuçlarını küresel güçlerle mücadelesi olarak niteliyorum. Ben bunu somutlaştırdım; “PKK’yla Ak Parti’nin mücadelesidir” diye.

irfan_dinc-4

“Çankırımızın İnsanına Çok Teşekkür Ediyoruz”

Özellikle Kobani ile Halep arasında oluşturulmaya çalışılan koridor bizim ne anlatmaya çalıştığımızı çok iyi bir şekilde oraya koyuyor. Çankırı olarak çok mücadele ettik. Çankırımızın insanına çok teşekkür ediyoruz. Her noktadaki duyarlılığını seçimlerde de ortaya koydu. Bizi anladı… Elinden geleni, üzerine düşeni yaptı. İki milletvekilini Meclise göndermenin dışında, Çankırı’yı seçim sonuçlarında beşinci sıraya taşıma suretiyle derece yapmamıza vesile olsu. Ben Çankırı halkına, Çankırı insanına teşekkür ediyorum.

“Bahçeli’nin; “Ver Bilal’ı, Al Koalisyonu” Yaklaşımı Kabul Edilemez”

Koalisyon açısında; Ak Parti ve Milliyetçi Hal Partisi kültürel ve zihinsel olarak birbirine yakın iki partidir. Aslında en doğal koalisyon Ak Parti MHP arasında oluşacak koalisyondur. İki parti bir araya gelince eski dostları buluşturacak bu koalisyon. Sayın Bahçeli’nin; “Ver Bilal’ı, al koalisyonu” yaklaşımı kabul edilemez. Bu üslup doğru değil. Hem siz yumrukları sıkacaksınız, hem de; “Gel biz koalisyon yalpım” diyeceksiniz. Gönlümüz bu koalisyonu arzu ediyor. Neden? Arkadaşımız hepsi de… Vatan, millet, milli duygular, manevi duygular noktasında hassasiyeti olan iki partinin tabanıyız…

“Ya MHP – Ak Parti ya da CHP – Ak Parti”

Başka seçenek yok. Ya MHP – Ak Parti ya da Cumhuriyet Halk Partisi. Ama bu liderlerin ortaya koyduğu tablo ve tutum, uzlaşma kültürünün olmayışı, kırmızıçizgiler… Hükümet kurmaktan ziyade seçim istiyorlar her herhalde.

“Vatanımızın Birliği – Bütünlüğü, Kutsalımız Kırmızı Çizgilerimiz”

Koalisyon demek ortak paydada birleşmek demektir. Bizim kırmızıçizgilerimiz nettir. Vatanımızın birliği – bütünlüğü, kutsalımız, uğrunda her şeyimizi feda edeceğimiz değerlerimiz bizim kırmızıçizgilerimizdir. Kendi kendimize kırmızı çizgi üretmeye gerek yok. Ülke hükümetsiz bırakılmamalı. Bir an evvel bir araya gelinip hükümetimiz kurulmalı. Diğer detayları sonra görüşsünler. Doğunda gelmiş PKK devlet kurmaya çalışıyor. Uluslar arası güçlerin yerli işbirlikçileri ile uygulamaya çalıştığı çok önemi bir projedir.

“Çankırımızın İleri Gitmesi, Büyümesi İçin Gayret Edeceğiz”

İki vekilimizle beraber Çankırımızın daha da ileri gitmesi, daha da büyümesi için bütün gücümüzle gayret edeceğiz. Ülkemizdeki şu andaki belirsizliğin ortadan kalkarak bir an evvel hükümetin kurulması ve ülkemiz üzerinde hedefleri olan, kirli emelleri olan güçlere fırsat vermemesi duasıyla Çankırılılarımıza saygılar sunuyorum. Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyorum.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ